Симеон Дянков ще става заместник-председател на руската ВТБ

25607
Симеон Дянков ще става заместник-председател на руската ВТБ
Снимка: БГНЕС

Бившият вицепремиер и финансов министър на България Симеон Дянков е гласен за заместник-председател на руската банка ВТБ (VTB), сочи информация на руското издание „Комерсант”.

Според руската медия във ВТБ Дянков ще замести Генадий Меликян – бивш заместник-председател на Руската централна банка. Освен Меликян, бордът на директорите на ВБТ напуска и руският министър на икономиката Алексей Улюкаев. На тяхно място главният акционер "Росимущество" предлага да влязат Владимир Чистюхин и бившия министър на финансите на България Симеон Дянков.

Дянков: Никъде по света не обичат реформаторите

"Никъде по света не обичат реформаторите. Народът почти винаги е недоволен от реформи. Когато се правят реформи, в началото те се възпр...

Окончателното решение Надзорният съвет ще вземе с гласуване на Общото събрание на акционерите през юни. Засега ръководството на ВТБ не коментира.

В България ВТБ също има сериозно присъствие – доскоро тя държеше дял в „Булгартабак”, но го продаде на Livero Establishment. Според съобщение на КЗК обаче този дял се управлява от неизвестно физическо лице. "Булгартабак" се контролира от банкера Цветан Василев, който е лицето на Корпоративна търговска банка (КТБ).

ВТБ е и един от основните спонсори на футболния клуб „Левски”. В България банката е представлявана от друг бивш финансов министър – Милен Велчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика