След втора проверка Агенция "Митници" пак каза, че има нарушения при Лукойл

7250
След втора проверка Агенция "Митници" пак каза, че има нарушения при Лукойл

След като вчера "Лукойл" разпространи съобщение, че независими експерти не са открили нарушения с измервателните уреди в складовата база "Росенец", днес Агенция "Митници" оповести съвсем друг резултат от извършената проверка от нейни служители.

Според резултатите "Росенец", който е свързан с базите Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци, не е изряден по отношение на измервателните уреди и изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и на Наредба № 3.

Няма открити нередности в склада на "Лукойл", казват от компанията

Навсякъде в складовата база "Росенец" са поставени необходимите измервателни системи, които да предават в реално време данни за количес...

От Агенция „Митници” днес писмено припомниха на лицензирания складодържател „Лукойл България” ЕООД, че съгласно чл. 38 от Закона за измерванията проверките на средствата за измерване се извършват от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Констатираната липса на метрологични знаци и пломби за метрологична проверка в данъчния склад възпрепятства процедурата по одобряване на точките за контрол и оценката за съответствие на средствата за измерване и контрол с изискванията на ЗАДС и Наредба № 3.

Заключението от проверката е, че данъчнозадълженото лице не е изпълнило изискванията на Наредба № 3. За резултатите от проверката Агенция „Митници” е информирала „Лукойл България” ЕООД и министъра на финансите на Република България.

Агенция „Митници” настоява лицензираният складодържател „Лукойл България” ЕООД да предприеме мерки за привеждане на данъчния склад в съответствие с изискванията на закона. От митническата администрация са поканили представители на „Лукойл България” ЕООД, за да ги информират за констатираните несъответствия. Агенция „Митници” очаква „Лукойл България” ЕООД да ги информира в какви срокове могат да отстранят констатираните несъответствия, за да бъде приет съвместен график за проверки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика