"Спиди" с рекорден ръст на приходите от 63% за първото тримесечие

8731
"Спиди" с рекорден ръст на приходите от 63% за първото тримесечие

Най-голямата куриерска компания на българския пазар публикува финансовия си отчет за първо тримесечие на 2015 г. Дружеството отчита значителен ръст за периода от 63% спрямо същия период на 2014 г. и достига консолидирани приходи от 28,1 млн. лв. Основен принос за ръста дават приходите на придобитата в края на 2014 г. компания в Румъния, като външните пазари вече имат 35% дял в общите приходи на дружеството.

При съпоставими резултати (без ефекта на придобиването) приходите на "Спиди" в България нарастват с 13.5%, а в Румъния с 19%.

Започва третото издание на успешния проект "Спиди търси таланти”

За трета поредна година най-голямата българска компания за куриерски услуги Спиди АД провежда кампанията „Спиди търси таланти&ldq...

Продължава тенденцията от последните години за ръст над средния за компанията на приходите от международните и палетни пратки.

Разширяването на мрежата от офиси има позитивен ефект върху разходите за доставка и удобство за индивидуалните клиенти. По-малкият размер на пратките, обичаен за индивидуалните клиенти, води и до по-нисък приход средно на пратка, което обяснява изпреварващия ръст на превозените пратки от 64%, спрямо този на приходите.

Освен в новите сегменти, "Спиди" АД реализира висок ръст и в традиционния си сегмент на пакетите, благодарение на силните си конкурентни предимства при големите пратки и фокусът върху корпоративните клиенти.

Оперативната печалба (EBITDA) през първото тримесечие на 2015 г. е в размер на 5,45 млн. лв. като се повишава с 33% спрямо същия период на 2014 г.

Speedy предупреждава за опити за измами от тяхно име

Зачестяват сигналите на граждани за опити за телефонни измами от лица, представящи се за служители на Speedy, които искат парични суми ...

Значителното увеличение на активите през 2014 г. в резултат на инвестиционната програма за придобиване на дружества и нови транспортни средства доведе до ускорено нарастване на финансовите разходи с 90% и амортизациите с 86% през първото тримесечие на 2015 г. Независимо от тези ефекти "Спиди" АД увеличава консолидираната си печалба за периода с 6,4% до 2,7 млн. лв.

На 29 aприл 2015 г. дружеството публикува покана за Годишно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 2 юни 2015 г. Съветът на директорите предлага да се разпредели дивидент от 5,6 млн. лева или 1,05 лв. на акция преди облагане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика