Стоянова: Няма да научим нищо ново от доклада за КТБ

3708
Стоянова: Няма да научим нищо ново от доклада за КТБ
Снимка: БГНЕС

Нищо ново няма да научим от доклада на AlixPartners. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред БНТ.

Стоянова заяви, че знае какво пише в доклада и може да каже, че същото го има и е в доклада на комисията. Според нея в доклада няма никакви имена, които да бъдат интересни. „Не бива да забравяме, че „поръчахме” това разследване с една много важна цел - да се проследят всички парични потоци, както и активите, доколкото е имало обезпечени такива, къде се намират те и да се препоръча начина, по който те биха могли да бъдат върнати в патримониума на банката в несъстоятелност и осребрени”, посочи тя.

Правната комисия прие докладът за КТБ да стане публичен

Парламентарната правната комисия прие на първо четене докладът за фалита на КТБ да стане публичен. Това стана с приемането на изменения...

По думите ѝ в доклада има препоръки от страна на разследващата компания, но те няма да се изпълнят от нея. „Единственият възможен изпълнител са синдиците. Те вече са предприели множество мерки и действия именно в тази посока, но те подлежат на жалби и на разглеждане от различни съдебни инстанции”, каза още Стоянова. Според нея нищо няма да излезе от това публикуване на доклада.

„Мен ме притеснява, че за пореден път чрез закон ние ще дадем един сигнал, че в България можем да нарушаваме принципи на правото на икономиката на предвидимостта на средата. Сигналът го даваме най-вече към чуждите си инвеститори и партньори”, добави тя. По думите й, непостигайки нищо отново ще кажем, че не сме сигурната страна, в която да дойдат и да си вложат парите.

„Неслучайно вчера на правна комисия беше приет още и един законопроект за промяна в Закона за банковата несъстоятелност с цел усъвършенстване на технологията, по която тече тази банкова несъстоятелност. Законът е писан отдавна и за първи път той се налага на практика и е съвсем нормално да излизат несъвършенствата и те да се чистят постепенно. Ние също помагаме на синдиците да действат по-бързо и по-качествено и те го правят”, посочи още Стоянова и добави, че бързи и видими резултати няма как да получим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика