Стойнев зададе 5 енергийни въпроса на опозицията

22229
Стойнев зададе 5 енергийни въпроса на опозицията
Снимка: БГНЕС

След провала на обсъждането на днешния вот на недоверие, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев явно реши да не похаби подготвката си за него и изложи пред медиите въпросите, които бе подготвил за опозицията. Те бяха общо 5:

Защо бяха обезкървени всички държавни дружества, когато бюджетът се пълнеше от дивидентите?

Стойнев: ВМЗ Сопот остава държавен завод

Заедно със синдикатите обсъдихме бъдещето на ВМЗ Сопот. Той ще остане държавен завод. Това каза министърът на икономиката и енергетик...

Защо за една година приблизително 1000 мегавата възобновяеми енергийни източници са били присъединени към системата на цена между 3 – 4 пъти над цената на регулирания пазар?

Дали от некадърност или от желание ГЕРБ успяха да съсипят енергетиката и да спрат износа на електроенергия?

Защо не беше увеличена цената на въглищата?

Защо беше спрян проектът АЕЦ "Белене" и защо в Министерство на икономиката и енергетиката няма доклад към Министерски съвет, относно спирането на АЕЦ "Белене"?

Правителството одобри новата ОП "Конкурентоспособност"

Правителството одобри новата Оперативна програма "Конкурентоспособност“. По този повод министърът на икономиката и енергетиката Д...

Провали се политическият егоизъм и лицемерието на ГЕРБ, а не дебатите в сектор "Енергетика". Тези дебати, два дни преди вота, щяха да бъдат излишно политизирани. Готова е енергийната стратегия, готови са бъдещите политики и след изборите ще помоля всяка една политическа сила да обсъдим действия и мерки, именно за тази енергетика, която всички ние искаме да имаме, коментира Стойнев неосъществения вот на недоверие, предаде БГНЕС.

Самият той бе запитан защо МИЕ не дава на опозицията отчетите за състоянието на НЕК. Стойнев отговори, че причината е необходимото разделяне на НЕК и ЕСО. Това разделяне трябваше да се случи преди две години и България бе спасена от санкции да плаща 8,500 евро на ден, прекъснахме лобистки договор, подписан от ГЕРБ за 4 млн. евро, без да е свършена никаква работа и ние сами си я свършихме, обясни министърът. Припомняме, че според Постановление на Министерски съвет отчетите на НЕК трябваше да станат публично достояние още в края на април.

Какво още каза Стойнев прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика