Топлата вода можело да поевтинее от 1 юли

4115
Топлата вода можело да поевтинее от 1 юли
Възможни са между 5 и 7 % надолу

Топлоенергията може да поевтинее между 5 и 7 % от 1 юли, но тогава това ще се отрази само на битовото горещо топлоснабдяване, заяви председателят на държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Председателят на държавния регулатор коментира възможните последствия за потребителите и за топлофикационните дружества, ако действително цената, на която "Булгаргаз" купува природен газ от Русия намалее с около 10%.

"До есента ще се отрегулират цените на газа, така че отоплителният сезон да започне със сравнително по-добри цени и за топлинната услуга и за всички потребители", коментира Семерджиев. Според него ако няма резки промени в цените на горивата на световните пазари, намалението на цените на топлофикационната услуга би могло и да е валидно и към началото на отоплителния сезон. 

Семерджиев оцени като положителна идеята отчитането на топломерите да става всеки месец, тъй като това ще доведе до създаване на доверието към топлоснабдителната услуга. Според него потребителите би трябвало да могат да избират начина на отчитане и тези, които предпочитат потреблението им да се отчита всеки месец, да могат да получат тази възможност.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика