В Банско готвят протести в защита на търговски обекти

28608
В Банско готвят протести в защита на търговски обекти

Търговци в Банско готвят протести и живи вериги, за да спасят от принудително премахване двайсетина временни търговски обекта, разположени в района на началната станция на кабинковия лифт, съобщи агенция  КРОСС. От няколко дни багери събарят караваните, които години наред предлагат на туристите кафе, закуски и дребни сувенири.

До акцията се стигна, след като стана ясно, че разрешителните им са изтекли още през април т.г. Наемателите обаче са категорични, че преди години общината им е позволила да поставят капанчетата си безсрочно.

От кметството обясняват, че има промени в общинската наредба за преместваемите обекти, според които се изискват нови разрешителни за търговия. „Уведомили сме всички търговци, че постройките ще бъдат съборени, ако не ги узаконят. Те обаче се ослушваха и сега се сърдят", коментира градоначалникът Георги Икономов.

Ощетените наематели са категорични, че ще спрат багерите с телата си. Всички са обжалвали заповедите на кмета в съда. Отделно от това оспорват и общинската наредба за временните търговски обекти. „Ще има живи вериги! Няма да допуснем местната управа да убие дребния бизнес в Банско", заканват се търговците.

Протест на Банско с искане за втори кабинков лифт

Около 1000 души от Банско блокираха в 16:18 часа ГП Е 79 край Симитли. Те настояват за втора кабинкова линия край Банско, предаде БГНЕ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика