Виадуктите на "Тракия" и "Хемус" готови до края на годината

21157
Виадуктите на "Тракия" и "Хемус" готови до края на годината
Снимка: БГНЕС

Обновяването на виадуктите на АМ "Тракия" и АМ "Хемус" ще приключи до края на годината. На "Тракия" ремонтът може дори да приключи предсрочно - към края на май. Това заяви регионалният министър Десислава Терзиева, предаде КРОСС.

"Ремонтът на съоръжението на АМ "Тракия" включват премахване на цялата връхна конструкция и укрепване на стълбовете, които носят съоръжението. Виадуктът се изгражда почти изцяло наново, посочи регионалният министър. В момента приключва поставянето на надлъжните греди", допълни тя.

"След края на ремонта на платното в посока София-Пловдив ще започне ремонтът на платното Пловдив-София", каза още регионалният министър.

Терзиева съобщи, че организацията на движението ще бъде както досега - двупосочно в едното платно, а тежкотоварни автомобили над 12 тона ще бъдат пренасочвани от пътен възел Север при Пловдив в посока околовръстното на Карлово и по Подбалканския път за София. До края на годината ще приключи цялостната рехабилитация на съоръжението. До тогава трябва да приключи рехабилитацията и на виадуктите на 61-ви км на АМ „Тракия" и „Бебреш" на АМ „Хемус". Гаранционният срок на съоръженията е 10 години, през които ще бъде контролирано качеството.

Още по темата четете в Expert.bg.

Вече има бензиностанция в отсечката Стара Загора - Бургас на АМ Тракия

Първата бензиностанция в новия участък на АМ „Тракия” вече е факт. Тя се намира на 273-ия километър в посока от София към Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика