6 нови специалности в УНСС от новата учебна година

17940
6 нови специалности в УНСС от новата учебна година

От новата учебна година разкриваме шест нови специалности в УНСС, с които бакалавърските ни програми стават 46. Това каза проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС и заместник-председател на Съвета на ректорите, предаде Фокус.

„Поради големия интерес към петте специалности, в които обучението е изцяло на английски език, разкриваме пет нови: „Администрация и управление”, „Бизнес икономика”, „Интелектуална собственост и бизнес”, „Икономика на туризма” и „Икономика на околната среда”, обясни проф. Статев.

„Анонимните“ хакнаха сайта на УНСС

Групата на “Анонимните” вчера хакна сайта на УНСС като протест срещу увеличението на студентските такси. В момента част от ...

Шестата нова специалност е „Медия икономика”, в която студентите ще изучават връзката между икономическите теории и медийната практика, спецификата на управлението, функционирането, финансирането на медиите, медийните политики и пазари в България, Европа и света.

„Увеличаваме почти двойно броя на студентите по право поради изключително високия интерес към тази специалност – 8 - 10 кандидати за едно място. За първи път ще приемем 100 студенти в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Пловдив, с което общият брой на дистанционните бакалаври, заедно с тези в София и Хасково, е 550”, добави проф. Стати Статев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование