Дамянова: Средищните училища ще бъдат преобразувани в защитени и няма да се закриват

6838
Дамянова: Средищните училища ще бъдат преобразувани в защитени и няма да се закриват
Снимка: БГНЕС

Средищните училища ще бъдат преобразувани в защитени и няма да има опасност от закриването им. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Милена Дамянова по време на дебатите на последните промени в Закона за предучилищното и училищното образование, предаде „Фокус“.

Дамянова каза това във връзка с изразените от лидерът на ДПС Лютви Местан притеснения, че средищните училища ще се закрият заради липса на финансиране, ако останат с делегирани бюджети.

В 200 училища в София ще има кабинети по безопасност на движението

От днес започваме изграждането на кабинети по безопасност на движението във всички училища, като първо започнем от София и след това в...

Народният представител от ПГ на ГЕРБ каза, че трябва да се отговори на въпроса, как да се задържат децата в училище. „Ние не приехме средищните училища да бъдат включени в ал. 5, защото имаме големи такива училища. Училища, които няма да могат да се преобразуват в обикновени училища ще получат статут на защитени и за това няма опасност да бъдат закривани“, заяви Милена Дамянова.

В реплика лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че всички училища, които са могли да бъдат закривани са закрити. Местан посочи, че понеже в закона не е заложено задължителното образование да е обвързвано със завършването на 10 клас 23% от децата, които отиват на пазара на труда само с основно образование, сега ще отиват там със 7 клас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com