Дванадесетокласници могат да тестват онлайн знанията си с пробни матури по БЕЛ

11293
Дванадесетокласници могат да тестват онлайн знанията си с пробни матури по БЕЛ
Снимка: Klett

На 16 и 30 април онлайн ще се проведат още две пробни матури по български език и литература за 12. клас, изцяло съобразени с новия формат на МОН. Възможността за учениците да тестват знанията си на крачка преди реалния изпит предоставят от издателство Клет България. Всички желаещи могат да заявят участие за пробните матури тук.

Участниците ще могат да направят изпита в удобно за тях време – онлайн матурата ще е достъпна през целия ден на двете обявени дати. След явяване на изпита, всички ще получат обективна обратна връзка от експерти оценители за цялостното им представяне – както на тестовата част, така и на отворените въпроси и есето/ЛИС.

С организирането на тези пробни матури издателство Клет дава възможност на дванадесетокласниците да добият реална представа и увереност за новия модел, по който за пръв път тази година ще се проведе задължителният държавен зрелостен изпит.

До момента се проведоха две пробни онлайн  матури на 2 и 9 април, като голям брой ученици изпробваха знанията си и добиха представа за пропуските си в учебния материал. Всички те имат възможност отново да тестват знанията си и да разберат дали са ги надградили, за да се представят по-добре на предстоящите дати.

„Реалният държавен зрелостен изпит по български език и литература наближи и всички дванадесетокласници трябва да се мобилизират, ако искат да постигнат добри резултати, които да са им полезни след това. Тези пробни матури ще им дадат ценна информация за това в кои области са пропуските им и на кои части от учебния материал трябва да наблегнат. Не по-малко важен е факторът, че с явяването на пробни матури учениците придобиват по-голяма увереност за реалния изпит“, коментира проектният ръководител от издателство Клет Бояна Табакова.

Клет България разработи и онлайн курс „М@турата“ за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласници от цялата страна. Обучението е изцяло съобразено с новия формат на МОН, а ментори са преподаватели от едни от най-елитните софийски гимназии. Освен структурираната информация, която те предоставят, програмата включва и голям набор от дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и ценни съвети от психолог за справяне със стреса покрай изпита.

За всички участници са налични записи от срещите, до които имат достъп по време на целия курс. Преди старта на обучението се състоя безплатна пробна матура, както  и междинна такава по време на курса, като резултатите показват, че 60% от учениците са подобрили значително резултата си спрямо първата матура. Обучението М@турата ще завърши с финална пробна матура, с която учениците ще разберат до каква степен са подготвени за реалния държавен зрелостен изпит.

Всеки може да вземе участие в курса или да се запише за предстоящите пробни матури на уебсайта матурата.бг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Безплатни упражнения и правила по БЕЛ за зрелостниците: Ето къде

За явяване на матура за поправка ще се плаща такса

За първи път: Откриват филиал на български университет зад граница

Наша ученичка с публикация в най-авторитетния форум за изкуствен интелект

Перспективи и възможности в IT сектора – интервю с Валентин Змийчаров

Директор на столично школо: Училището има основната цел да подготвя добри и щастливи хора

Ясно е каква ще е държавната гаранция при кредитите за студенти и докторанти

Кабинетът отпусна милиони за модернизиране на университетските библиотеки

След данните за фалшиви дипломи: Прокуратурата откри престъпления в ЮЗУ

Галин Цоков: Средствата за образование дават резултати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование