Двойките ще намалеят, когато пари се дават за качество, не за количество

2668
Двойките ще намалеят, когато пари се дават за качество, не за количество
Снимка: БГНЕС

Децата, които са получили двойки по математика, са нормални, но остават сами вкъщи, седят пред компютъра и си губят времето. Това заяви водещият на „Минута е много” Петър Вучков в коментар за отчайващите резултати от матурата по математика, който обаче си призна, че не е бил блестящ ученик.

Проблемът не е в децата, съгласи се и Дарин Маджаров, създател на популярния сайт www.ucha.se. Според него при „двойкаджиите” се говори за системно поведение. Толерира се бройка обучени хора, а не качество, спря се Маджаров на отдавнашния проблем на българското образование с делегираните бюджети. Трябва да се стимулират учителите за постигнати резултати, не за бройка, категоричен беше той пред Нова телевизия.

Директорът: Сигналът за изтичане на отговори от матурата е клевета

Като абсолютна клевета определи анонимния родителски сигнал за изтичане на отговорите на държавния зрелостен изпит по български език и ...

Вучков не се съгласи с изказана сентенция, че може би децата в днешно време не са толкова любопитни. Ставаш по-любопитен, когато си по-добър в дадена област, съгласи се и Дарин Маджаров. Той даде пример със своя проект – когато на интересен и разбираем език се представят нещата, когато ученик постигне успех и види, че не е некадърен, той почва да иска още. Маджаров е имал интересен опит преди време – учителка е излъчила уроци от ucha.se и в крайна сметка с помощта на платформата 96 от 102-ма ученици във випуска са завършили с пълни шестици.

12.11% са двойките по математика на изпита след 7 клас. Те са почти двойно повече от миналата година, когато процентът е бил 6.9%. Слабите оценки по български са 1.93% - приблизително колкото и през 2015 г. Двойка по един от двата предмета лишава ученика от правото да кандидатства в гимназиите. Слаба оценка се пише при по-малко от 16 точки на теста по съответния предмет.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com