Изучаването на английски език - лесно като детска игра

1441
Изучаването на английски език - лесно като детска игра
Снимка: pexels.com

По време на ученическата ваканция децата разполагат с прекалено  много свободно време, в което по принцип няма нищо лошо, но всеки един родител иска по всякакъв един начин да помогне на детето си да усвои максимално уменията и знанията си целогодишно.

Една от най-важните сфери на съвремието, изискваща натрупване на необходими знания са езиковите умения, в частност изучаването на чужд език, паралелно със собствения.

В този ред на мисли, курсовете по английски език са доста популярни, защото в тях децата развиват много нови умения, учат се да мислят и то на новия език и лека полека започват да го разбират и да го говорят, без да им се налага да полагат кой знае какви усилия. А най-хубавото е, че те са целогодишни.

Има няколко полезни домашни стратегии в полза на всеки един родител, който иска да помогне на детето си да научи английски език и в бъдеще то да бъде достатъчно подготвено и да има нужния интерес да продължи да се развива в тази насока.

На първо място е много важно всеки родител да използва цялата си любов на детето към определени ритуали. Дали ще е във вид на игра или другояче, да успее да го накара да повтаря новите заучени фрази и да се поддържа тясна връзка с тях. Така не само се укрепват връзката един с друг , но и въздейства в развитието на самочувствието и способностите на детето.

По време на семейна вечеря, може да зададете въпрос на английски на детето относно самата храна и дали му е харесало или да го попитате за имената на различни видове храни и то да ги изброява. Може да се възползвате от храните, които присъстват на масата и да го помолите да ви каже на английски кои са. Това със сигурност е практична употреба на езика.

Друг много интересен метод е разказването на приказки на английски език за лека нощ. Момента е идеален да се възползвате да разгледате някоя интересна детска книга на английски, която знаете че много ще му допадне и хареса.

Гледането на детските филмчета на английски език с интересна история, децата несъзнателно започват да разбират и дори да наизустят думи и фрази от него. Те определено ще се запечатват в съзнанието им и лесно ще се появяват в бъдеще, когато започнат да изучават в училище или на курсовете по английски език.

Изучаването на нови думички всеки ден е страхотна стратегия. А накрая на седмицата да проверявате заученото под форма на игра. Пет думи на ден изглеждат малко, но реално за седмица с ден почивка и преговор са цели 30 думи. Учете детето на думи с различна тематика, от хранителни продукти до състояния, като радост и тъга, или приборни продукти. Всичко е добре дошло вие решавате какви да бъдат те.

Пеенето на песнички е идеален начин детето да усвои повече думи на английски, в интернет е пълно с най-различни и интересни песни за английската азбука, които няма как да не се харесат на малчугана.

Всички видове игри, в които могат да се вкарат думички на английски са добре дошли. Играта не принуждава детето по никакъв начин да учи и да се упражнява или поне така го вижда и възприема то. Играта за тях е - просто игра.

Тъй като мозъка на децата се развива бързо и усвоява много нова информация, ако тя бъде поднесена по най-готиния и интересен начин за тях, буквално ще търсят нови и нови знания с удоволствие и нетърпение.

Използвайки тези идеи за подпомагане на детето, ще му изиграят мотивираща роля за бъдеще и желанието за учене, усъвършенстване и ходене на курсове по английски с желание и самочувствие. А всички знаем, че те са много важна част от изучаването на езика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com