X
 
 

Красимир Вълчев: Няма учителски протест, това е политическа акция

1604 2
photo of Красимир Вълчев: Няма учителски протест, това е политическа акция
Снимка: БГНЕС
"Нямаме учителски протест, това са групи, които протестираха срещу Стратегията за детето - няколко учители, които никога не са ходили на обходи. Много жалко, че това беше подкрепено от опозицията, което прави акцията и политическа”. Това каза в интервю за Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Необходими са усилия. Имаме няколко изтървани поколения. Нямаме право да бъдем съучастници на поредното поколение неграмотни. Затова направихме механизма, който е базиран на обща работа на институциите", допълни още министърът.

Новата учебна година започва с протест на учители

В навечерието на новата учебна година - учители готвят протест пред просветното ведомство. Повод за недоволството е наредба, която пред...

Той увери, че се правят опити за водене на диалог:

"Опитваме се да бъдем разумни и балансирани в търсенето на решения. Затова и променихме постановлението заедно със синдикатите. По отношение на първоначалното записване на училище има 200 000 обхода, правят го и по отношение на ежедневната посещаемост.", заяви още Вълчев.

Очаква се първият учебен ден да премине и под знака на протести. Учители се заканват да се съберат пред сградата на просветното ведомство в 16:00 часа. Недоволството е породено от новите промени, според които педагозите ще трябва да посещават по домовете отсъстващите ученици.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Е тъй 'кът земат да приказват... То туй не бло унуй, ами било 'нам к'во си. Е за туй никой не им вярва!
  • и икономиката се прави с политики 1 и икономиката се прави с политики преди 2 месеца Профил на трол?
    точно политиките на правителството ги изкарва на протест - има десни и леви , демократични и тоталитарни политики - има успешни и деградиращи политики