X
 
 

Новата учебна година започва с протест на учители

2430 1
photo of Новата учебна година започва с протест на учители
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
В навечерието на новата учебна година - учители готвят протест пред просветното ведомство. Повод за недоволството е наредба, която предвижда посещения по домовете на отсъстващите ученици, предаде репортер на БГНЕС.

Част от педагозите смятат, че промяната ще ги превърна от учители в полицаи.

В първия учебен ден - 60 училища са в ремонт, не достигат учители

Стартира новата учебна година. Тази година 16-ти септември ще е празничен за 2400 училища в страната. Над 60 000 са първолаците, които ...

Синдикатът на българските учители, обаче категорично се разграничи от организирането на протест.

Според готвените промени детските градини и училищата в страната трябва да сформират постоянни екипи, които да следят дали учениците отсъстват без уважителни причини. Една от задачите на екипите включва посещение на адреса на отсъстващото дете.

Учителите възразяват срещу промените и те са описани в становище против промените, подкрепено от над 6000 души в онлайн петиция.

От образователното министерство обясняват нуждата от подобни екипи с ниската средна посещаемост в много училища у нас - на места тя достигала под 50%.

Двойно увеличение на учещите алтернативно в Русия

Около 100 хиляди руски ученици не са седнали на чиновете си през новата учебна година, защото родителите им са предпочели алтернативни ...

Според министерството на образованието целта на промените е децата, напуснали училище, да влизат в класните стаи ежедневно.

Против протеста се обявиха всички синдикати в образованието. В официално писмо до медиите се посочва, че акцията е "провокация с неясни цели". И допълват, че някой разпространява "измислени внушения за нарушени учителски права".

Протестиращите учители се събират в 16 часа пред министерството на образованието, като в знак на символичен протест ще дадат на чиновниците в министерството бутилирана вода. Акцията е под надслов „за да знаят чиновниците в МОН, че ако правят неблагоприятни промени, ще пият студена вода”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • само  Арх. Борислав Игнатов ще възстанови името “Генерал Иван Колев” на 36-то СОУ в София 1 само Арх. Борислав Игнатов ще възстанови името “Генерал Иван Колев” на 36-то СОУ в София преди 2 месеца Профил на трол?
    Заради всички столични кметове след 9-ти септември 1944г. до днес 36-то СОУ продължава да носи името на алкохолика и дегенерат Максим Горкий… А не първоначалното си име на Българина Ген.Иван Колев-освободителя на Добруджа, а Литва, Латвия и Естония получават независимостта си от Русия… Литва, Латвия и Естония обявяват независимостта си от СССР в “Пеещата революция”… Над два милиона прибалтийци виж още ›› , хванати за ръце в 600 километрова жива верига, пеят старите си национални химни… точно на датата, в която преди години с пакта Рибентроп-Молотов, Хитлер е харизал Литва, Латвия и Естония на Сталин! … Днес Литва, Латвия и Естония са най-проспериращите и благоденстващи държави от бившия соц.лагер… Днес България продължава да затъва на дъното на ЕС вече далече от Румъния… След три мандата на путиниста Борисов… А изборите продължават да се провеждат със сталинистка матрица… В която след преброяване на бюлетините, се “узаконява”, че 2 670 гласа се повече от 16 444 гласа… Трябва да си русофилистик, за да приемеш това за нормално…
missing image
Отново ракетни удари на Израел в Сирия

Армията на Израел обяви, че е атакувала от въздуха десетки обекти в Сирия, предаде БГНЕС. В Дамаск се чуха взривове, а държавната телевизия обяви,...