Медицинският университет гласува против окупация

34518
Медицинският университет гласува против окупация

Студентите от Медицинския университет (МУ) в София няма да окупират учебното заведение. Това показват резултатите от референдума, който се проведе в МУ, на който учащите трябваше да решат, дали да подкрепят окупацията на висши учебни заведения, предаде Стандарт нюз.

Николай Гешев, председател на Студентският съвет на учебното заведение, заяви за "Фокус", че в референдума са гласували общо 1945 студенти. От всичките бюлетини 12 са невалидни, 676 са гласували в подкрепа на окупациите на университетите, а 1257 – против. Това означава, че няма да има окупация на учебното заведение.

Клисарова готова на диалог с окупаторите

„Поканих студентите-окупатори на среща следващия вторник, все още от тях никой не ми се е обадил, напротив, имаше изявление, че ...

Гешев каза, че утре резултатите от проведения референдум ще бъдат препратени до всички медии, като в позицията на университета ще бъде написано, че Студентският съвет на Медицинския университет София е против окупациите на университетите.

„Разбира се, че всеки студент има своя гражданска позиция, права и искания – всеки, който иска, може да се включва в протести", каза Гешев, като подчерта, че е важно това да не пречи на основните функции университетите. По думите му, научният процес във вуза протича нормално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com