МОН въвежда удължено работно време за кандидатстудентската кампания

359
МОН въвежда удължено работно време за кандидатстудентската кампания
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката въвежда удължено работно време за кандидатстудентските кампании за чужбина през месеците юни и юли 2016 г., съобщиха от МОН.

Звеното за административно обслужване ще работи по 12 часа всеки работен ден - от 8.00 до 20.00 часа при осигурен непрекъсваем режим на работа, без да се нарушават разпоредбите на трудовото законодателство относно продължителността на работния ден и задължителните почивки. Освен това се осигуряват допълнителни гишета и служители.

По време на кандидатстудентската кампания за чужбина в звеното постъпват средно около 10 000 броя заявления и приблизително се издават такъв брой изготвени документи, което е три пъти повече от обичайното.

До този момент работното време на звеното е от 9.00 до 17.30 часа, което съвпада с установеното работно време на голяма част от работещите и създава неудобство и затруднения на потребителите за достъп до административните услуги, струпване на опашки в края на работния ден, както и риск от допускане на грешки при приемане на документи.

МОН се стреми да създава и осигурява условия за предоставяне на по-качествени и достъпни услуги, коментира вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Те са ориентирани към потребностите на гражданите и бизнеса чрез непрекъснато въвеждане на иновативни практики за усъвършенстване и оптимизиране на процесите по предоставяне на административни услуги, допълни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование