Москов саботира Рашидов за НГДЕК

34020
Москов саботира Рашидов за НГДЕК
Снимка: Actualno.com

Учебния процес в Националната гимназия за древни езици и култури НГДЕК не започна, въпреки заповедта на принципала на гимназията – министърът на културата Вежди Рашидов.

Оказва се, че за ремонтираната сграда е назначена четвърта извънредна проверка за азбест, този път от страна на министъра на здравеопазването Петър Москов. По този начин инспекторите на здравното министерство спират достъпа на учениците в ремонтираната сграда.

Класическата гимназия ще приема ученици от пети клас

Класическата гимназия ще приема ученици от пети клас. Промяната ще стане факт ако в новия Закон за образованието бъде прието предложен...

Заместник-министъра на културата Боил Банов отрече това да е бламиране от страна на Министерство на здравеопазването, но попита колко проверки за азбест са необходими за една сграда и зададе въпрос репортера на bTV дали в училището на детето й са правени изобщо такива проверки.

НГДЕК - най-проверяваната за азбест сграда, обобщи Банов и уточни, че азбестът не расте по дърветата.

В същото време в двора на 13-то ОУ имаше родители, които оприличиха децата си на щайги и дори бяха изписали имената им върху "предметите". Те поясниха, че по този начин протестират срещу това децата им да бъдат пренасяни от едно място на друго.

Неприятно впечатление направи, че защитниците на 13-то ОУ не позволиха на другата страна да изкаже позицията си, като започнаха да викат, когато беше направен такъв опит.

Все пак беше показан документ, в който г-жа Папазова (бел. ред. - директорът на НГДЕК) е сложила подписа си под техническото задание на ремонта на сградата на ул. "Баба", т.е. тя е била съгласна с него.

СУ против решението за преместване на НГДЕК

Ръководството на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за пореден път изразява несъгласието си с решението на Министерството на ...

Припомняме, че съгласно заповед на министъра на културата Вежди Рашидов от днес, 4 март, учебните занятия в Националната гимназия за древни езици и култури трябваше да започнат в ремонтираната сграда в кв. "Модерно предградие".

Миналата година по същия сценарий - свикване на комисия от РЗИ, беше провален и опитът на тогавашния министър Петър Стоянович, училището да се върне в законната му сграда. Тогава Стоянович беше издал заповед за връщане на "Баба", в началото на февруари, но десетина дни по-късно я отмени.

Вижте по-подробно Техническия паспорт на 13 ОУ тук

Вижте още снимки от сградата на 13 ОУ

Така изглежда ремонтираната сграда на ул. "Баба"

МК натри носа на директора на НГДЕК - на "Баба" повредите са умишлени

По повод спекулативните твърдения на група родители на ученици от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Фил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование