НПСС и държавният глава отличиха най-добрите студенти на България (СНИМКИ)

2805
НПСС и държавният глава отличиха най-добрите студенти на България (СНИМКИ)
Снимка: Личен архив

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи най-успешните и активни студенти на България в 16-ото издание на Националния приз "Студент на годината". Официалната церемония в аула "Максима" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) бе под патронажа на президента Румен Радев.

Държавният глава връчи наградата "Студент на годината - 2022" на Радина Иванова Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски". В своето обръщение Радев отбеляза, че студентите във всички времена в България и по света, са съвестта на нацията.

"Най-важната стратегическа цел за България е развитието на младите хора. Ако не заложим на тази стратегическа цел, всички останали цели губят смисъл", обяви Радев. Държавният глава призова студентите да не се приземяват с несправедливостта, корупцията и безхаберието, които раждат безнадеждност. "Тази безнадеждност и безпътица прокуди стотици хиляди млади хора далеч от България. Знайте, че конформизмът не е път към щастието, борете се за вашите мечти", каза Радев.

Церемонията започна с изказвания на председателя на НПСС Даниел Парушев и на ректора на УНСС проф. Димитър Димитров. Плакети бяха раздадени в общо 16 категории, а наградата в категория "Хуманитарни и социални науки" бе връчена на Атанас Георгиев Радев от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е бивш председател на Студентския клуб на политолога в СУ и настоящ заместник-председател на Националния младежки форум (НМФ).

В израз на добрите взаимоотношения между НМФ и НПСС награденият благодари за доверието и получения приз, а в словото си отчете значимия принос и подкрепа на семейството и близките си, сред които са и общностите на трите организации.

На събитието присъстваха стотици студенти, ректори на университети в страната, председателят на СОС Георги Георгиев, както и служебни министри, сред които Атанас Пеканов и Крум Зарков. В залата бяха и редица посланици - Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко у нас, Желко Йович посланик на Република Сърбия, Лина Омар, посланик на Република Ирак, Наташа Бергел, посланик на Словения, Мария Едилеуза Фонтенеле Реис, посланик на Бразилия и Гази Хамед Фархан Ал Фадли, посланик на Кувейт.

Вижте кои са всички наградени ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com