X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Предимствата на сугестопедичните курсове по английски като метод на обучение

2578
Предимствата на сугестопедичните курсове по английски като метод на обучение
Снимка: iStock/Guliver
Може би всеки от вас е чувал за иновативния метод на преподаване на английски сугестопедия. Вероятно и не малко са се интересували от тази новост, сравнявайки я със стандартните видове обучаване на деца и възрастни. Трябва обаче да се вземе предвид, че това е един доста специален и в същото време разумен и смислен метод, който умее да създава онези възприятия, нужни за едно дете или възрастен да научат и осъзнаят дадена информация.

През последните години съвсем популярно стана изучаването на английски език чрез прочутия нов метод (който всъщност е създаден през 60-70-те години на 20- век). Не са малко местата, където можете да получите информация или където да ви обучават по тези методики, но винаги е добре да бъдете наясно със спецификата на всяка новост и в частност с какво сугестопедията превъзхожда другите познати начини на преподаване на чужди езици например.

Смята се, че методиката има и спестяващ стреса ефект върху децата, с които е изпробван в реално време. Всички някогашни неясноти в тази насока са отминали с времето и сега вече спокойно можете да се доверите на специалисти, които практикуват начина на преподаване достатъчно дълго, за да могат да нарекат себе си професионалисти.

Методите на сугестопедията са новаторски, това е факт. В един момент биха могли да изглеждат и звучат странно, но въпреки това едно е сигурно – трябва да бъдем отворени към новостите, които предлагат алтернативи и добри резултати в обучението на деца и възрастни в дадени дисциплини. Важен момент е да сравним качествено различните методики, за да бъде избрана най-ефективната в конкретния случай. Така резултатите, които биват търсени, ще бъдат оптимални и всеки би могъл да постигне желаните умения по съответната дисциплина.

Кое прави разликата при учене на английски език чрез метода сугестопедия?

 

1. Директната комуникация

Конкретна директна комуникация, предлагаща възможност на учениците да предполагат отговорите на дадена тема и въпрос, докато стигнат до тях.

2. Избягването на стреса

Избягва се стреса, който често бива наслагван от стандартните начини на преподаване.

Така се увеличава в няколко пъти нивото на възприемане на учащите езика. Всичко се случва без никакво притеснение за тях. Ролята на метода е да се постигнат желаните резултати още по времето на самото занятие.

По този начин рядко се налага материалът да бъде преговарян у дома и изразът „домашна работа“ на практика отпада.

3. Гъвкавостта на преподаването

Преподаването може да се осъществява индивидуално и групово, което подсигурява резултатите от курса на обучение.

По този начин още при първото обучително ниво по английски език, курсистите вече могат да научат достатъчно нови думи, за да изразяват себе си, което е невероятно удовлетворение и за тях самите.

4. Емоциите като сензор

Към метода са включени и емоциите, като сензор и начин, информацията да бъде усвоена достатъчно бързо и лесно.

5. Различната обстановка

Работният процес често е комбиниран с по-различна обстановка от тази на класическите учебни помещения, обогатена с приятни визуализации и картини, както и с ненатрапчива музика.

6. Положителното настроение

Влияе се и на положителното настроение на обучаваните, които успяват да изразят себе си много по-лесно и по-бързо на съответния нов език, който до скоро им е бил непознат.

 


 

В крайна сметка едно от най-силните качества на обучението по английски чрез сугестопедия при нас — Пеперудените криле е това, че липсва каквото и да е психическо натоварване върху лицата, които се обучават. Това е съвсем важен момент и фактор, който определя цялото преподаване и педагогически начин на предлагане на специфичната информация. По този начин, независимо дали се обучават деца или възрастни, се стига до оптимални резултати, без наличието на негативни емоции и притеснения.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com