X
 
 

Президент на български университет иска революция във висшето образование

38864 3
Президент на български университет иска революция във висшето образование
Снимка: БГНЕС
Национална агенция за оценяване и акредитаци (НАОА) да бъде разформирована и да бъдат направени една или повече независими агенции. За това призова Тошко Кръстев, президент на Европейски политехнически университет (ЕПУ), предаде БГНЕС.

Кръстев предполага, че новият кабинет ще вземе спешно политически и административни мерки, за да може да се нормализира състоянието, в което беше докаран както университета, така и цялата система на висше образование в България. Според него следващото правителство трябва незабавно да направи законови промени, НАОА да бъде разформирована и да се създадат условия за бързо създаване на една или повече независими агенции, които да отговарят на критериите. Другото, което трябва да се направи, според него, са много спешни административни промени в дирекция "Висше образование " на МОН, а може би създаването на Агенция за висше образование. "Тоест отделянето от МОН на цялата система за висше образование в една нова агенция", каза Кръстев.

Той не знае защо се твърди, че 370 студенти в Европейския политехнически университет се обучават незаконно. "Какво твърди проф. Биолчев си е негова работа, но аз мисля, че той е един от най-некомпетентните хора по въпросите на акредитацията и по въпросите на висшето образование. Там, където той е специалист и експерт - в писането на книги, не се бъркам, не съм чел негови книги", каза Тошко Кръстев. Той отбеляза, че знае обаче, че когато се задават дела срещу министерството и агенция винаги се обработва общественото мнение срещу тях. ЕПУ води общо 11 дела – 6 срещу НАОА, 3 срещу МОН и 2 срещу МС.

Миков, Паргов и Бойчев обещаха на студентите да помогнат за таксите за магистратури

Лидерът на БСП Михаил Миков и водачът на листата за народни представители в 23-и МИР в София Жельо Бойчев обсъдиха проблемите на студен...

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Лицето Тошко Кръстев е батСали в сферета на образованието. Бивш оберкелнер, неясно как получил диплом за средно, няма нищо общо с образованието като вид човешка дейност. Всяка седмица напускат преподаватели, които не са получавали заплата с години; а всеки семестър напускат студенти, поради ниско ниво на образованиа. Кръстев освен книги на проф. Биолчев, не е чел и никакви други. Има заведени куп виж още ›› дела срещу университета за неизплатени заплати. Студентите са чежденци, които плащат немалки суми във валута, а до преподавателите не стига и 1 лев. Случая определено е за прокуратурата.
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Това беше желанието на бсп и дпс. Прост народ-слаба държава. Факт.
  • професор 1 професор преди 5 години Профил на трол?
    МНОГО ПРОСТИ ПАК.ВСЕКИ СТУДЕНТ ЕМИГРИРА И НЕ СЕ ВРЪЩА.ОБРАЗОВАНИЕТО Е ТРАГЕДИЯ КАТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО.СТУДЕНТИТЕ СА В ЧАЛГИТЕ-диско С ТРЕВА В РЪКА.БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ,ТО И РАБОТА НЯМА.
Последно в Актуално