X
 
 

Приключва първата кандидатстудентска сесия на СУ за учебната 2017/2018 г.

456 0
photo of Приключва първата кандидатстудентска сесия на СУ за учебната 2017/2018 г.
Снимка: БГНЕС
На 23 април 2017 г. с изпити по биология, събеседване за специалност „Изобразително изкуство“, теология (устен), музикален инструмент или пеене и събеседване за специалност „Графичен дизайн“ приключва първата кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Биология - 9,00 ч.

Събеседване за специалност „Изобразително изкуство“ - 9,00 ч.

Теология (устен) - 12.00 ч.

Музикален инструмент или пеене - 14.00 ч.

Събеседване за специалност „Графичен дизайн“ - 14.00 ч.

Изпитната програма по биология е съставена въз основа на учебната програма по биология, одобрена от МОН за VІІІ, ІХ и Х клас на СОУ - задължителна подготовка. При подготовка за кандидатстудентския изпит да се използват учебниците, одобрени от МОН, които максимално се доближават до учебната програма.

Конкурсният изпит включва:

1. Тестови задачи (30 бр.) от материала за VІІІ, ІХ и Х клас;

2. Тема от учебния материал за ІХ и/или Х клас.

Темата изисква обобщаване на биологични знания, включени в повече от един въпрос от програмата. Писмената работа следва да бъде логично подредена, с ясна структура и да доказва, че кандидат-студентът умее да излага изчерпателно и аргументирано знанията си, като наред с това, притежава необходимата обща, биологична и езикова култура.

Конкурсният изпит за специалността „Изобразително изкуство“ се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски рисунки.

В хода на събеседването се изясняват и интересите на кандидата по отношение на съвременния художествен живот. Кандидатът споделя своите впечатления и оценки от посетени изложби, галерии, музеи, според възможностите, с които разполага, за да се запознае с тях (в София или в страната). Поощрява се също самостоятелността на подбора и преценката, а не количеството на фактите.

Кандидатът представя свои творби, избрани по лична преценка в оригинал. Поощрява се умението му да изложи мотивирано и убедително идеите, намеренията и задачите, които са го ръководили при избора на един или друг проблем, тема, сюжет, жанр и т.н. при осъществяването на дадената творба.

Устният изпит по теология се провежда върху предварително обявени теми, за които е препоръчана литература.

Критерии за оценяване:

- степента на познаване на проблематиката;

И СУ се отказва от темите, вече ще се влиза с тестове по литература и история

Традиционните изпити за кандидат-студенти окончателно остават в историята, след като и най-старият университет у нас - Софийският, реши...

- умението да се представя аналитично съдържанието на определен въпрос;

- участието на личния опит при формулиране на теоретичния отговор.

Кандидатите за специалност „Музика“ полагат изпит по музикален инструмент или пеене. Кандидат-студентите, които се явяват с музикален инструмент, могат да ползват всички видове инструменти, използващи се в симфоничния, естрадния, духовия и народен оркестър; кандидатите, които се явяват с пеене (класическо, народно, естрадно) трябва да си осигурят съпровод на пиано или друг музикален инструмент.

Всички кандидати са задължени да изпълнят наизуст две музикални произведения по избор.

МОН въвежда удължено работно време за кандидатстудентската кампания

Министерството на образованието и науката въвежда удължено работно време за кандидатстудентските кампании за чужбина през месеците юн...

Конкурсният изпит за специалността „Графичен дизайн“ се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски творби. Портфолиото може да бъде в един от следните варианти:

1.Творби в оригинал.

2.Творби под формата на фотографии на хартиен носител.

3. Творби в електронен вариант (на личен лаптоп).

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 27 май

Овен Тази неделя отделете малко време, за да организирате малко събиране в тесен кръг от приятели или посетете такова. Това ще повдигн...