Протестиращи студенти от ВТУ се оплакват от тормоз

43539
Протестиращи студенти от ВТУ се оплакват от тормоз

Сигнал за оказан натиск върху студент, който подкрепя каузата на Ранобудните студенти във Велико Търново, беше изпратен до редакционната поща на Actualno.com.

Става въпрос за възпитаничката на Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий” Кремена Мнеева. В публикация на страницата на „Ранобудните” във Велико Търново се твърди, че заради неин коментар във Facebook директорът на Центъра за медия практики и PR в учебното заведение гл. ас. д-р Георги Василев е заплашвал Кремена Мнеева. Коментарът е направен във връзка с публикация във в. „Труд” относно откриването на нов културен център в пети корпус на ВТУ. Мнеева е пуснала линк към статията във Facebook групата на „Ранобудните” от ВТУ с коментар „от сорта на „Новият подарък от ректора за гл. ас. д-р Василев”, казват от „Ранобудните” пред Actualno.com.

И "Ранобудните студенти" събират подписи за изборна реформа

След като вчера, 6 февруари, професорът по конституционно право Георги Близнашки обяви, че инициативен комитет започва да събира подпис...

Като доказателство за тормоза от „Ранобудните студенти” публикуват скрийншот на разговора, който Василев е провел с Мнеева.

Потърсихме за коментар гл. ас. д-р Василев. Пред Actualno.com той представи своята позиция и потвърди, че е писал на Кремена във Facebook относно коментара ѝ. Василев обаче каза, че тя е употребила по негов адрес думите „алкохолик” и „пияница”, внушавайки, че откриването на новия културен център в пети корпус, който ще се ползва от Центъра за медия практики и PR, е станало „по втория начин”. Г-ца Мнеева внуши, че културният център е факт, защото споделям чашка с ръководството на университета, заяви гл. ас. д-р Василев и добави: „Имам прекарани три инфаркта и не мога да си позволя да пия”. Думите му „шегите са неуместни ... не знаеш какво следва” са насочени точно към твърдението за алкохолизма ми, а всъщност състоянието е различно, завърши Василев.

Мнеева вече не е студент на ВТУ – тя е завършила университета и е участвала активно в окупационните действия на висшето учебно заведение. След започване на окупацията във ВТУ обаче Кремена Мнеева вече не е допускана да влиза в сградата на университета на основание, че не е активен студент.

"Ранобудните студенти" подканят на протест срещу увеличението на депутатските заплати

Протест срещу вдигането на депутатските заплати организират „Ранобудните студенти” утре, 6 февруари. Той ще започне от 18:0...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com