СофтУни грабна първо място в годишните награди „Компания на годината“ в категория „Образование“

5635
СофтУни грабна първо място в годишните награди „Компания на годината“ в категория „Образование“
Снимка: SoftUni

СофтУни грабна първо място в годишните награди „Компания на годината“ в категория „Образование“, доказвайки за пореден път ключовия си принос към дигиталната революция у нас.

Компанията вече повече от 7 години подготвя кадри в три от най-желаните и бурно развиващи се области – програмиране, дигитален маркетинг, визуализация и дизайн. С проектите си „Безплатни курсове по време на пандемия“ и „Безплатна обучителна пътека за останали без работа по време на пандемия“, СофтУни изгради 2 ключови инициативи със социална насоченост, предоставяйки достъп до стотици напълно безплатни ресурси за всеки засегнат от кризисната ситуация. Именно тези два проекта бяха и опорните точки в кандидатурата за „Компания на годината“ и призът за първо място бе спечелен напълно заслужено.

Дигиталните професии на настоящето и бъдещето

Да поставим на фокус случващото се днес в аспект бизнес и образование. Бурната дигитализация и технологична трансформация активно повли...

През изминалата 2020 година, СофтУни постигна и най-силния си сезон от създаването си досега, като проведе над 40 обучения в най-перспективните технологични и дигитални направления днес, в които се включиха близо 50 хил. души. Осъществени бяха и редица други безплатни проекти – от курсове и семинари, събития за кариерно ориентиране, до състезания по дизайн, дигитален маркетинг и програмиране за ученици и младежи. Организирани бяха и безплатни курсове по дигитални умения за учители, като СофтУни през 2020 раздаде и хиляди онлайн издания на книги по програмиране, които имаха за цел да открехнат вратата към един така перспективен свят за всеки жаден за знания и любопитен да научи повече за програмирането.

Компанията-победител в годишните награди работи усилено и с поглед върху най-младото поколение, като проведе обучения, безплатни демо уроци и събития за най-малките, чрез своята инициатива „SoftUni Kids“, която обхваща деца от 7 до 12 годишна възраст.

Учениците от СофтУни Светлина пък за поредна година доказаха технологичната си адаптивност и интуитивност, като постигнаха редица успехи и грабнаха множество награди в разнообразни състезания и проекти по дигитални умения, чужди езици и други.

Наградата на СофтУни бе приета от Екатерина Темелкова, директор Маркетинг и бизнес развитие, която поздрави всички компании партньори, служители, преподаватели и трейнъри, за неуморната работа и отдаденост през изминалата предизвикателна година. Отправи благодарност и към хилядите студенти, без които СофтУни нямаше как да се превърне в лидер в образователния сектор у нас.

СофтУни пуска редица безплатни обучения в подкрепа на усилията за превенция

В страната ни продължава извънредното положение, а повечето съвременни компании се опитват да положат свои собствени усилия в посока пр...

По време на церемонията, Екатерина отбеляза, че образованието е в основата на прогреса, а икономиката се задвижва именно от онези, които инвестират в развитие и иновации.

В конкурса бяха отличени общо 25 компании, институции и медии, които получиха признания в разнообразни категории – от развитие на човешкия капитал, повишаване качеството на предлагания продукт, до иновации, киберсигурност, изкуствен интелект и много други. Кандидатурите бяха оценени от независимо жури на базата на 4 ключови критерия – постижения в съответната категория, добри управленски практики, препоръки от партньори, както и цялостен принос за обществото и обществена значимост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com