Закриват основното училище в село Недан

4891
Закриват основното училище в село Недан

С решение на Общинския съвет в Павликени от есента ще бъде закрито основното училище в село Недан.

Причината е, че от три години в него има слети и маломерни паралелки, а демографският анализ сочи, че и занапред няма да има достатъчно ученици, съобщи БНР.

МОН: Готов е стандартът за профилираната подготовка

Държавният образователен стандарт за профилираната подготовка е готов и качен на сайта на Министерството на образованието и науката з...

През изминалата учебна година децата в основното училище в село Недан бяха 42, а есента ще бъдат 38, като се очертаваше да се правят слети паралелки от един първолак, трима третокласници и четирима второкласници с двама четвъртокласници. Това не е добре за децата, каза кметът на Община Павликени Емануил Манолов, който е предложил на съветниците да закрият училището. Според него пътуването на децата от Недан до училище в Павликени ще им осигури съвременни условия за обучение, каквито досега не са имали:

Селото е само на 10 километра. Пътят е чисто нов, ще бъде закупен чисто нов автобус. Училището в село Недан предлага изгнило и миришещо дюшеме, падаща мазилка и отопление на кюмбета, които чистачката пали в 5 часа сутринта. Няма кухня. Мисля, че няма две мнения по въпроса, че изнасянето на децата в общинския център, на газифицирани сгради, на модерни кабинети, на интерактивни дъски, на столова, отопление, е добре за всички. Министерството на образованието е отпуснало средства за закупуване на нов училищен автобус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com