100 000 блокирани в Чехия заради лошото време

13482
100 000 блокирани в Чехия заради лошото време
Снимка: Thinkstock

Студ скова Чехия. Електрическите жици в станата бяха покрити с лед и железопътния трафик беше спрян, заради което бяха блокирани 100 000 пътници. Това съобщи чешката държавна железопътна компания, предаде БГНЕС.

Голямото заледяване вчера принуди някои хора да прекарат нощта в неотоплени влакове или на железопътни гари, след като температурите намаляха до минус 7,3 градуса по Целзий. Студът продължи да нарушава движението на влаковете и днес.

"Няколко стотин пътнически влака бяха отменени или се движеха със закъснение", съобщиха чешките железници на сайта си. Това принудило пътниците да отложат пътуванията си. Дървета, повалени от обилния сняг, също прекъснаха електрозахранването в цялата страна и полицията съобщи за десетки пътни инциденти, причинени от леда.

Ледът остави на земята и войници, заминаващи за Афганистан, тъй като самолетът им не можа да излети от военното летище в Прага "Кбели", но полетите на основното летище в чешката столица "Вацлав Хавел" не бяха засегнати, уточниха властите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com