30 млрд. евро годишно са нужни на ЕС, за да се справя с бежанската вълна

2226
30 млрд. евро годишно са нужни на ЕС, за да се справя с бежанската вълна
Снимка: Getty Images/Guliver

30 млрд. евро годишно в Европейския съюз са нужни за разрешаване на проблема с бежанците. Такива данни от изследване на института „Майнхайм”, бяха представени по време на срещата на представители на националните парламенти с представители на Европейската комисия в Брюксел.

Във форума участие взеха зам.-председателят на 43-ото Народно събрание Димитър Главчев, зам.-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова и депутатът от бюджетна комисия Евгения Ангелова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Хърватия затегна контрола на границата със Сърбия заради бежанците

Хърватското министерство на вътрешните работи изпрати допълнителни полицейски сили на границата със Сърбия поради намеренията на Австри...

Делегатите за пореден път се обединиха около идеята, че Европа трябва да бъде единна относно решаването на проблема с мигрантите. Европейската солидарност е ключова за решаване на проблема с бежанците, посочи зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

„В България средства за разрешаване на проблема с бежанците и успешната им интеграция у нас могат да се използват от европейските фондове, какъвто е Европейския социален фонд. Не е добре приемането на политика на дългове, при които държавите- членки на Европейския съюз (ЕС) натрупват задължения, за да финансират разрешаването на ситуацията с бежанската криза“, каза Ангелова.

По време на срещата беше обсъден проблема с гарантирането на размера на депозитите в банките. По думите на Димитър Главчев този въпрос е особено актуален у нас във връзка със случая "КТБ", пише БГНЕС.

По време на форума бе дискутирано дали Европа да променя регламентите за гарантираните депозити в банките с цел по-голяма сигурност за европейските граждани. Беше обсъден и въпроса с евентуално членство на България в бъдещ Банков съюз на ЕС, в който могат да членуват и държави, които не са влезли в Еврозоната, каквато е България.

Само трима от арестуваните за посегателствата на Нова година в Кьолн са бежанци от Сирия и Ирак

Трима от 58-те заподозрени и арестувани във връзка с масовите сексуални посегателства по време на новогодишната нощ в германския град К...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа