8 пострадали при пожар в жилищен блок във Волгоград

3840
8 пострадали при пожар в жилищен блок във Волгоград

Осем души, сред които две деца, са ранени при взривове и последвал пожар в жилищен блок в руския град Волгоград. По-рано се съобщаваше за 10 пострадали, съобщи БНР.

8 души от извадените от развалините са приети в 4 специализирани болници във Волгоград. Сред тях има две деца. Състоянието на всички пострадали е от леко до средно тежко, съобщи Сергей Гончаров, който отговаря за координацията на спешната помощ.

Русия хвана двама заподозрени за атентатите във Волгоград

Руските служби за сигурност оповестиха имената на двамата атентатори-камикадзе, които извършиха атентатите във Волгоград, Южна Русия,...

Първата експлозия избухна на 7-мия етаж на сградата, като се смята, че причината е изтичане на газ. По-късно при опитите огънят да бъде загасен, беше съобщено за още един взрив, вероятно от остатъци от газа. Пострадали са 36 апартамента, а министърът на извънредните ситуции Владимир Пучков съобщи, че една от секциите на блока е срината и остава опасността от още разрушения.

Очаква се на място до няколко часа да пристигнат около 500 спасители. Живеещите в сградата са евакуирани и са настанени в местно училище. С тях работят лекари и психолози, а по-късно ще стане ясно дали те да бъдат изпратени в хотел.

 

 

Саудитска Арабия стои зад атентатите във Волгоград

Саудитска Арабия е замесена непосредствено в терористичните удари в Русия, съобщи иранската полуофициална агенция Фарс, позовавайки с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа