АЦБ проучва последиците от евентуално излизане на Великобритания от ЕС

8803
АЦБ проучва последиците от евентуално излизане на Великобритания от ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Английската централна банка (АЦБ) разкри, че проучва икономическите рискове, които крие евентуално напускане на Евросъюза от Великобритания.

Проучването може да повлияе съществено върху водещия се дебат за бъдещето на отношенията на Лондон с ЕС. То е трябвало да остане поверително, но части от него по случайност са били изпратени по електронната поща на журналист на всекидневника "Гардиън", предаде БГНЕС.

Разкритието идва в момент, когато премиерът Дейвид Камерън, победител в парламентарните избори на 7 май, даде старта по време на европейската среща на върха в Рига на кампанията си за преговори за промяна на условията на членство на страната му в Евросъюза.

Камерън се надява да представи серия реформи в тази област пред британските избиратели, преди референдума "за" или "против" членството на Великобритания в ЕС, който сам обеща до края на 2017 г.

В комюнике банката заявява, че няма нищо учудващо тя да предприеме подобно проучване във връзка с обявената от правителството политика. Има редица икономически и финансови въпроси в контекста на предоговарянето и на националния референдум. Една от отговорностите на банката е да направи оценка на въпросите, свързани с тези цели, се посочва в комюникето на Английската бланка. Банката заявява, че според нея не е разумно да се обсъжда публично темата, но уверява, че ще публикува информация за работата си в подходящ момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа