Австрия вдига ограда по границата с Италия

1377
Австрия вдига ограда по границата с Италия
Снимка: Gettyimages.com

Австрия ще вдигне дълга 400 метра ограда на граничния с Италия прохода Бренер, ключова пътна артерия между Италия и северната част на Европа.

Отделно Австрия ще изгради 5 контролни пункта и ще спира за проверка всички влакове, които идват от юг, реши регионалното управление на МВР, цитирано от австрийската агенция АПА. Виена ще изпрати също 250 полицаи за охрана на границата с Италия, като при необходимост ще увеличи техния брой.

Австрия е въвела временен контрол на границата с Унгария

Австрийската полицията е започнала проверка на превозните средства на границата с Унгария, на гранично-пропускателния пункт Никелсдорф,...

Италианското Министерство на външните работи окачестви като неприемливи тези едностранни мерки на Виена. Загриженост изрази и Брюксел.

Австрийският парламент прие нов пакет от закони за мигрантите, идващи в страната, съобщи междувременно AFP. Тези закони са и едни от най-строгите в Европа.

В рамките на новите мерки правителството ще може да обявява извънредно положение заради мигрантската криза и ще може да отхвърля още на границата голяма част от подаваните молби за убежище, включително и на бежанци, идващи от страни с военни конфликти като Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа