Австрия: Затягаме контрола, мигрантите идват от България, Румъния и Унгария

3202
Австрия: Затягаме контрола, мигрантите идват от България, Румъния и Унгария
Снимка: Getty Images/Guliver

Австрийските власти започнаха да увеличават контрола на още три гранични пункта в източната част на страната.

Тази мярка бе взета с цел да се намали броят на мигрантите. В края на този месец ще бъдат въведени много по-строги контроли и всеки един автомобил влизащ в страната ще се проверява. А от 1 май влиза в сила новият закон за получаване на убежище, който ще позволява да се взима решение още на самата граница.

Турция даде временна защита на сирийските мигранти

Властите на Турция официално са предоставили статута на „временна защита“ за сирийските мигранти, които са връщани в Турция...

Виенският вестник „Естерайх“ съобщи, че на граничния пункт с Унгария Никелсдорф ще бъде въведена същата система за проверка, каквато бе инсталирана на граничния пункт със Словения Шпилфелд. Властите във Виена вдигнаха ограда там и въведоха други мерки за пълен контрол и спиране на бежанската вълна. На другия граничен пункт с Унгария Хайлингенкройц, който може да се използва като алтернативен маршрут, също ще бъдат въведени по-строги гранични мерки.

По-рано вътрешният министър Йохана Микел-Лайтнер уточни, че всеки ден в страната се подават искания за получаване на убежище от около 100 души. Тези бежанци в Австрия пристигат през България, Румъния и Унгария.

В областта Тирол, граничеща с Италия, австрийските власти ще увеличат контрола през следващите две-три седмици. За да се спре мигрантската вълна през Средиземно море ще бъде затегнат контрола на граничния пункт Бренер. Там ще бъдат изпратени и военни части. В областта Тирол ще бъдат разположени 300 войници и те ще се грижат за защитата на държавната граница и по-специално на зелената зона, пише още БГНЕС.

Австрийският министър на отбраната Ханс-Петер Доскоцил очаква след месец май всеки месец от Италия в Австрия да се опитат да влязат до 30 000 бежанци от Африка. На всички гранични пунктове ще има ограда и от двете страни на пункта. На този етап не се съобщава колко ще бъде дълга оградата, съобщават местните медии, цитирани от РТС.

Българите се страхуват от бежанците, но не ги мразят

Има страхове, няма омраза. Така представи проучването за нагласите на българското общество към бежанците Любомир Кючуков, директор на И...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа