Бившата жена на Путин има апартаменти в Испания и се оплаква от новия си мъж

13414
Бившата жена на Путин има апартаменти в Испания и се оплаква от новия си мъж
Снимка: Getty IMages

Екипът от Фондацията за борба с корупцията на Алексей Навални* е публикувал разследване за бившата съпруга на Путин – Людмила, която сега, след като се омъжи повторно, носи фамилията Очеретна. Авторите твърдят, че през 2006 г. тя е създала блог в LiveJournal под псевдонима llenaa, като е променила само възрастта си, подмладявайки се с 10 години.

За това, че става дума за блог на екс-Путина, говорят съвпаденията в нейната биография и тази на потребителката llenaa дори в най-малките подробности: llenaa споменава, че има две дъщери, едната танцува, самата жена е живяла и учила в Санкт Петербург, по образование е филолог, а по хороскоп – Козирог. Потребителката llenaa пише още, че е работила на струг, ходи на ски, играе тенис – това също е от биографията на Путина. Има и други съвпадения: llenaa пише, че е гледала стриптийз на Рипербан (улица в Хамбург). В книга на немски журналист, близък до Путин, се съобщава, че Путин и неговите приятели заедно с техните съпруги ходили ​​на еротично шоу в Санкт Паули, Германия. Рипербан е главната улица в района, отбелязват авторите на разследването.

В блога си llenaa пише, че откровено ѝ е скучно и няма какво да прави. Тя опитала да се занимава с йога, увличала се по психологията, преминала тестове на тема „Каква татуировка ви подхожда“, „Каква напитка сте в секса“ и за определяне на психологическата възраст. Също така се оплакала от мъжа си, който ѝ "пие кръвта".

Llenaa отбелязала, че като филолог много я дразнят грешките в съобщенията, защото „грамотността е свързана с мисленето“. Според блогърката „цялата агресия в света е от сексуална неудовлетвореност“, публикацията се нарича „Една от основните причини за терористичните атаки“.

ОЩЕ: Ново мащабно разследване показа скритото богатство на Путин

Малко преди кризата от 2008 г. llenaa написала, че няма да има криза:

„Някакъв мръсник пише, че Русия я чака криза... Лъжа!!! Русия я чака голямо бъдеще и просперитет. Ще станем най-готините!“ В коментарите ѝ отговорили, че подобни изказвания са популизъм и „показност пред Запада“, а в случай на война руските власти ще търсят предатели и „ще побеждават, като използват хората като пушечно месо“. llenaa нарекла коментатора "негативист".

„Нужно ли е намаляване на чиновниците? – аз лично смятам, че не е необходимо, а в някои области дори трябва да се увеличава, но да се направи по-ефективна работата им, да, необходимо е. Но това е много труден процес, който не се изгражда за 10 или 20 години. Че има такава тенденция, е разбираемо, очевидно е. Борба с корупцията във всеки случай е обявена“, написала llenaa. Тя обявила също, че политиката на Путин е правилна и знае за нея не от телевизията, а по естеството на работата си и от познати и приятели, които "кипят във всичко това".

ОЩЕ: Навални създава Международна антикорупционна фондация под надслов "Заедно срещу Путин"

Екипът на Навални е открил не само блог, но и два апартамента на Путина в Испания на обща стойност над 2 млн. евро. Освен това Людмила и новият ѝ съпруг Артур Очеретни притежават 450-метрова вила на Лазурния бряг във Франция за 5,3 млн. евро. За това през 2017 г. съобщи Центърът за изследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP). Очеретни притежава много луксозни имоти в Европа. Той има две вили в Биариц, апартамент в Давос и два апартамента в Малага. Общата стойност на това имущество е около 596 милиона рубли, отбелязват авторите на разследването.

Бившата съпруга на президента на Руската федерация също не бедства. Тя притежава имение от 1774 г. близо до Кремъл, което е отдадено под наем на Сбербанк, ВТБ и други търговски организации. Това ѝ носи повече от 250 милиона рубли годишно, твърдят авторите на материала. Освен това Очеретна (Путина) има фондация, която официално се ръководи от новия ѝ съпруг. Фондацията се финансира от кметството на Москва, Газпромбанк и „Северстал“. Това са още около 415 милиона рубли годишно.

--------

* Фондация за борба с корупцията (ФБК) е руска фондация с нестопанска цел, създадена от Алексей Навални през 2011 г. и разпусната през 2021 г., чиято основна дейност е разследваща журналистика, разкриване на корупционни схеми и пресичане на корупцията във висшите органи на руската власт. От 2013 г. насам ФБК е излъчила над 80 антикорупционни разследвания, някои от които предизвикват широк обществен резонанс. Публикуваният през януари 2021 г. в YouTube разследващ документален филм „Дворец за Путин. Историята на най-големия подкуп“ става лидер по брой гледания сред неразвлекателното съдържание в рускоезичния YouTube, както и рекордьор в брой положителни потребителски оценки в руския сегмент на YouTube. На 20 юли 2020 г. Алексей Навални обявява ликвидацията на фондацията като юридическо лице и прехвърлянето ѝ с друго юридическо наименование. Причината за ликвидацията е дело от компанията „Московский школьник“, според което ФБК, юристът на фондацията Любов Собол и самият Навални трябва да платят около 88 милиона рубли – всеки около 29 милиона рубли. Новото официално име е „Организация с нестопанска цел „Фондация за защита правата на гражданите“ (НПО „ФЗПГ“). В същото време се запазва марката „Фондация за борба с корупцията“. През октомври 2019 г. руското правосъдно министерство обявява ФБК за „чуждестранен агент“. През 2021 г. московската прокуратура иска Фондацията за борба с корупцията и Фондацията за защита на правата на гражданите да бъдат признати за екстремистки организации. На 27 април съдът ограничава работата на Фондацията за борба с корупцията и Фондацията за защита правата на гражданите. През май 2021 г. Държавната дума приема закон, който забранява лицата, които участват в дейността на организации, признати за екстремистки или терористични, да бъдат избирани в изборни органи на Руската федерация. В медиите той е наречен „Законът срещу ФБК“. Директорът на ФБК Иван Жданов заявява, че ФБК не планира „по някакъв начин да вземе предвид тези забрани в своята дейност“. На 9 юни 2021 г. ФБК е призната за екстремистка организация и ликвидирана със съдебно решение. На 29 септември 2021 г. Министерството на правосъдието изключва ФБК от регистъра на „чуждестранните агенти“ във връзка с ликвидацията на организацията. На 22 март 2022 г. Навални обявява създаването на международна Anti-Corruption Foundation.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Историята помни: В КГБ Путин имал три прозвища - Фаса, Бледия Молец и Ботокса

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

ЕС налага нови санкции на Иран

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Шолц: ЕС да изпрати на Украйна ПВО системи

Франция прибира вила на жената на Путин за милиони

Орбан призова избирателите да гласуват за промяна на върха на евроизборите

Двама руснаци счупиха рекорда за подкуп в страната, обявиха ги за издирване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа