Бялата маса, на която Путин дискутира украинската криза, е италианско производство

2759
Бялата маса, на която Путин дискутира украинската криза, е италианско производство
Снимка: БГНЕС

Една бяла дълга маса, на която руският президент Владимир Путин проведе редица срещи, посветени на напрежението около Украйна,  привлече световното внимание. На нея седнаха и Еманюел Макрон, и Олаф Шолц.

Масата, която е дълга 6 метра, се оказа италианско производство, дело на малка семейна фирма, която е доставила още дузина подобни маси в други зали на Кремъл.

Путин след среща с Шолц: Русия не иска война

Русия не иска война и затова отправи предложенията си относно гаранциите за сигурността в Европа и се надява, че принципните точки за н...

Ренато Полоня, собственик на фирмата "Оук", разказва, че масата е част от мебелите, поръчани от Кремъл по договор от 1995-1997 г. Общо фирмата е доставила мебели за 70 зали и стаи в Кремъл, но дългата маса е наистина върхът на айсберга, разказва Полоня.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин е избрал да дискутира темата за Украйна и напрежението със Запада със своите събеседници именно около тази маса заради голямото разстояние. И Макрон, и Шолц отказаха да си направят руски тест за COVID-19, което наложи спазването на дистанция.

Масата е изработена от бук, лакирана е в бяло и е със златни кантове. Днес тя би струвала 100 000 евро, разказва Полоня, пише БТА. Той се радва, че сега снимки на масата има навсякъде, но се надява и че тя ще донесе късмет и дискусиите около нея ще спрат евентуална война в Украйна.

По силата на договора с Кремъл италианската фирма е декорирала общо 7000 квадратни метра от Кремъл, на цели два етажа, в това число и личната резиденция на президентите. Италианските специалисти са проучили архивите, за да пресъздадат облика на Кремъл отпреди Великата октомврийска революцията през 1917 г.

Путин е готов за преговори за Украйна?

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков заяви за готовността на Владимир Путин за проведе преговори във връзка съ...

Договорът е бил за сума, равностойна днес на между 40 и 50 милиона евро. Цялото обзавеждане е било направено в Италия и докарано в Русия, после проверено със специални скенери за евентуални шпионски устройства, вградени в него, и накрая вкарано в Кремъл. Това е била най-голямата поръчка за един клиент, който е имала италианската фирма, разказва Полоня, но допълва, че неговата компания работи с клиенти по целия свят, в това число и с кралските дворци в Бруней и Тайланд.

Фирмата е основана от дядото на Полоня и има около 50 служители. Според Полоня тя представлява най-доброто от Италия - семеен бизнес, в който познанията и ресурсите се предават от поколение на поколение.

Снимките на Путин, стоящ в единия край на масата, бяха възприети от мнозина и като знак, че той може би е все по-изолиран, въпреки че Песков отрича това, отбелязва Франс прес.

А сред карикатурите, породени от снимките от срещата Путин-Макрон, имаше такива показваща ги да играят тенис на маса и друга, в която към тях се бяха присъединили и участниците в Тайната вечеря. Карикатури с мечки, с вълк, както и с "отрицателни политически герой", като Тръмп, също не липсваха. А заради това, че масата бе до съвършенство полирана, една от карикатурите показа и двойка фигуристи да изпълняват волна програма върху нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

ЕС готви санкции срещу "сенчестия флот" на Русия и корабите от Северна Корея

Русия произвежда повече оръжия, отколкото са й нужни за войната и вече пълни складовете: Борис Писториус

Новото оръжие от САЩ за Украйна не стига за крайна победа: Констатация (ВИДЕО)

Стачка парализира Гърция на 1 май

Искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри: Арестуваха 16-годишен младеж във Франция

Най-голямото учение на НАТО по киберзащита започва в Естония

Нова ракетна атака: Руснаците поразиха Черкаска област на Украйна

Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие": Унищожават милиони бутилки

Варшава е готова да помогне на Украйна да върне мъжете във военна възраст: Полското военно министерство

Песков като панаирджийска мечка: Весели жената на нарочен за най-корумпиран в Русия (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа