Brexit забави растежа на сектора на услугите във Великобритания

1892
Brexit забави растежа на сектора на услугите във Великобритания
Снимка: Getty Images/Guliver

Ключовият пазар на услугите забави растежа си през август, на фона на увеличаващите се разходи и несигурност покрай Brexit.

През миналия месец покупателният индекс в бранша е спаднал до 53.2 в сравнение с 53.8 през юли, сочат данните на IHS Markit.

Лейбъристката партия няма да гласува закона за Brexit докато не бъде изменен

От основната опозиционна партия на Великобритания – Лейбъристката – заявиха, че няма да гласуват законите, предложени от пр...

Така секторът на услугите, който съставлява около 80% от британския брутен вътрешен продукт, нарасна миналия месец с най-бавния темп от септември 2016 г. Високата инфлация, причинена от слабия паунд след референдума за излизане от Европейския съюз, сериозно допринася за това.

"Слабата тенденция на растеж е най-очевидна в секторите, които се сблъскват с потребителите - хотели и ресторанти и други лични услуги, които включват заведения като кина, фитнес зали и фризьорски салони", обясни икономистът на IHS Markit Крис Уилямсън.

"Оптимизмът също е слаб, главно свързан с несигурността покрай Brexit", каза той.

Наскоро стана ясно също, че броят на новите автомобили, регистрирани по британските пътища, се понижи с 6,4% на годишна база през август.

Евродепутатите са притеснени от позицията на Великобритания по Brexit

Бавният ход на преговорите за Brexit доведе до слаб напредък по няколко важни теми. Това заяви пред евродепутатите координаторът на ЕП ...

На референдума за членството на Великобритания в ЕС, който се проведе на 23 юни м.г., привържениците на Brexit спечелиха с 51,9% срещу 48,1%. На 29 март премиерът Тереза Мей официално уведоми Брюксел за започването на двугодишната процедура по излизане от ЕС, която трябва да приключи до края на март 2019 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа