Британски деца не знаят какво е море, не различават крава от кон

2380
Британски деца не знаят какво е море, не различават крава от кон
Снимка: Pixabay.com

Когато учителката Ким Лийтли завела класа си на екскурзия до местния аквариум, й задали необичаен въпрос: ”Госпожице? Какво е това?". Думите са на 9-годишно момче, което сочело към вълните, докато вървели по крайбрежната алея на Блекпул. Оказало се, че то никога досега не е виждало морето.

Невероятен факт, като се има предвид, че училището му се намира в средата на Блекпул и само на няколко улици от брега.

Други учители са имали подобен опит през годините при училищни пътувания извън града, обяснява Ким Лийни. Веднъж 10-годишно дете попитало какво е патица, докато ученик - забелязвайки крави в полето - казал: „Вижте тези коне“.

„Като училище се намираме в много застроен район в Блекпул“, обяснява Ким. 

Уестминстърската начална академия е в район с малко зелени площи, където дивата природа и природата са дефицитни.

Въпреки че много деца живеят само на минути от плажа, те нямат възможността да прекарат много време там. И докато Блекпул е заобиколен от невероятна природа като гората на Боуланд, Ким казва, че много родители нямат автомобили или не могат да си позволят обществен транспорт.

„Те просто не получават възможностите, които биха получили много други деца“, добавя тя. 

Сега Ким ръководи образованието на открито в началното училище, което се превърна в природосъобразно училище преди две години. Схемата, която има за цел да направи училищата по-зелени и по-близо до дивата природа, е партньорство между The Wildlife Trusts, благотворителната организация за психично здраве YoungMinds и няколко други природни организации, предава БГНЕС.

Проектът обучава учители да провеждат уроци на открито, като вдъхновяват своите ученици да научат повече за предизвикателствата на околната среда и природния свят и насърчават работата в екип, социалните умения, увереността и креативността.

Природосъобразните училища вече работят с 90 училища в райони с високи нива на социални лишения, давайки възможност на хиляди ученици да учат и да играят сред природата.

Психолог: Децата платиха най-висока цена по време на пандемията

Провокира ли продължителното онлайн обучение нежелание на децата да се върнат присъствено в класните стаи? Има ли загуба на мотивация ...

Ръководителите се надяват да разширят програмата тази година, за да помогнат на децата да намерят утеха сред природата след трудностите на заключванията.

Главният изпълнителен директор на Wildlife Trusts Крейг Бенет казва, че прекарването на време навън, ангажирането и изучаването на природата е първостепенно за образованието на децата.

„За съжаление толкова много деца ходят на училище в райони, където има много малък достъп до зелени площи“, казва той.

„В The Wildlife Trusts искаме да премахнем бариерите, които пречат на децата да прекарват време сред природата - включително по време на учебния ден.“

Уестминстърската академия вече има класна стая на открито, както и езерце, повече дървета и диви цветя и фитнес на открито.

Поколение "Корона" - как пандемията навреди на здравето на децата

Пандемията от коронавирус се превърна в катастрофа за много малки деца. При затворени училища и спортни съоръжения децата пропуска...

Учителите включват, колкото могат, природата в учебната програма, казва Ким. "Това, което се опитваме да направим като училище, е да накараме децата си да харесват, да уважават и да се възхищават на природата, така че - като пораснат - да разберат значението и важността на опазването на нашата планета."

В уроци навън децата научават за заплахите за пчелите, включително изменението на климата, загубата на местообитания и пестицидите.

Заниманията край езерце отдавна е любимо не само за идентифициране на водни същества, но и за изучаване на физическите сили чрез изучаване на плаващи обекти.

„Децата абсолютно го обичат. Много от тях казват, че не го чувстват като учене, въпреки че знаем, че се учим и това го прави толкова добро за тях.“, казва тя. 

Когато Ким помолила учениците да кажат какво им харесва в обучението на открито, отговорите били следните: „Просто обичам да откривам нови същества “.„Когато съм навън, не ми се учи, защото е толкова забавно и просто знам, че мозъкът ми става по-голям“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Със САЩ вече работим по споразумение в сферата на сигурността (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 23.04 - Военната помощ ще пристигне бързо, увери Байдън

В телефонен разговор: Зеленски благодари на Байдън за помощта за Украйна

Захарова: Полша става цел на Русия, ако приеме американско ядрено оръжие

Жестоки удари по Харков: Руснаците сринаха телевизионната кула (ВИДЕО)

Всички изтребители или не точно? Дания ще достави F-16 на Украйна до лятото

Промиване на мозъци: В руски училища въвеждат тетрадки с образа на "героите от спецоперацията"

Заплаха от изтичане на радиоактивни вещества в Русия - наводнена е уранова мина (ВИДЕО)

Латвия е готова да предостави на Украйна ПВО с малък обсег

Старо и златно тип Караянчева "ходете пеша": Гребете, щом нямате гориво - грузинци към руски кораб (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа