Британски депутати искат право на вето върху европейското законодателство

14844
Британски депутати искат право на вето върху европейското законодателство
Снимка: Getty Images / Guliver

Близо сто британски депутати консерватори от Камарата на общините поискаха от премиера Дейвид Камерън да може да налага вето на всеки съществуващ или бъдещ европейски закон, пише в. "Сънди Телеграф", предаде БГНЕС.

Призоваваме идеята за национално вето върху сегашните и бъдещите закони на Евросъюза да се превърне в реалност – написаха 95 депутати до Камерън, който отново е притиснат от дясното крило на своята партия да възприеме по-твърда линия спрямо ЕС.

Ветото, за което ще е нужно приемането на закон от британските депутати, би позволило на британския парламент да не прилага европейското законодателство, когато става дума за нашия национален интерес, изтъкват те.

Сега британският парламент няма право на автоматично вето върху европейските закони и премиерът може да прибегне до вето само по извънредно важни въпроси като отбраната и бюджета на ЕС.

Даунинг стрийт реагира на депутатското писмо с уверението, че премиерът ще проучи предложението, за да види какво ще даде то в практически план. Според говорител на Камерън, ако парламентаристите на отделните страни редовно и едностранно отхвърлят европейските закони, единният пазар няма да функционира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа