X
 
 

CBS: САЩ притискат Ирак, България и Гърция да не допускат руски самолети

5274 5
photo of CBS: САЩ притискат Ирак, България и Гърция да не допускат руски самолети
Снимка: Getty Images / Guliver
По време на телевизионно интервю пред CBS бившият заместник директор на ЦРУ Майкъл Морел заяви, че САЩ оказват натиск върху иракските, българските и гръцките власти, за да не допуснат руски транспортни самолети в своето въздушно пространство по пътя им за Сирия.

„САЩ оказват огромен натиск върху Ирак, за да спрат тези полети“, каза Морел.

Украйна закрива въздушното си пространство за руски самолети към Сирия

Украйна закрива въздушното си пространство за руски самолети, летящи за Сирия. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на изказване на украин...

Според него има три пътя за доставка на руско въоръжение в Сирия. „Единият е през Турция, но турците казаха „не“. Властите на САЩ са се обърнали към България и те също не допуснаха полети. Иранците се съгласиха да допуснат руски самолети през територията си, но това ще означава те да прелитат над Ирак. Затова мисля, че дипломатическият фокус ще е върху Ирак. Ще видим как ще постъпят иракчаните“, каза Морел.

„Американското разузнаване следи руските действия в Северозападна Сирия. Още има неясноти, но основната ни теория е, че руснаците строят авиобаза“, смята Морел.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  На Майкъл Морел ли да вярваме или на "честната плевеллейка" Майкъл Морел , как можа така да изложиш 'честната плевеллейка' ? Все пак сме партньорска страна ?
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Аз също гласувах за ГЕРБ и сега се убедих че са вредни. Повече от мен глас няма да видят. Те са мекотели и прислужници. Помагат на Ислямска държава без да го разбират. Изобщо не знаят в момента в света каква война се води и какви процеси текат. В момента на мястото на стария наш съюзник Германия ( третия райх ) е Русия. Там нещата се промениха страшно много от времето на СССР и сега те ще трябва д виж още ›› а водят борбата на Хитлер срещу световното зло - Ционизма и неговото отроче Ислямска Държава. САЩ подготвя почвата за Нов Световен Ред който ще започне с бунтове в различни градове и щати. В Америка е лесно и вече започнаха. Проблема беше Европа защото е по-добре устроена и населението по доволно от живота. Нямаше причини за бунтове и установчване на извънредно положение и военен режим. За целта сега се използват бежанците. Разбиха близкия изток изкуствено за да се преселят арабите в Европа. Хора гответе се за жестоки кризи и вълнения.
 • Георги 3 Георги преди 4 години Профил на трол?
  гласувах за герб ама те наистина ни копаят гроб баси чорбаджийте и предатели излезнаха русия ни намрази заради тях ни туристи ни нищо колко руска кръв има пролята за да имаме държава господ вижда неблагодарници и предатели вече няма кой да ни помага чалмите идват
 • георги 2 георги преди 4 години Профил на трол?
  българите сме най големите неблагодарници затова скоро ще изчезнем напълно баси и предателите какви боклуци ни управляват дето непомнат историята добре че беше русия за да има българия скоро мюсулманите пак ще дойдат тогава да видим главнокомандващия плювню и сие как ще сложат чалмите
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ако строят, значи ще я построят
Последно в Актуално