Дори партията на Меркел не издържа на поредния толеранс - без свинско в ресторантите

4982
Дори партията на Меркел не издържа на поредния толеранс - без свинско в ресторантите

Разгорещен дебат за менюто на бежанците в Германия беше предизвикан след решението на много заведения за хранене да изключат от менюто си традиционните немски кренвирши, за да не би собствениците да оскърбят посетителите-мюсюлмани. Според германската преса все повече заведения и столове за хранене премахват свинското от менюто, за да не обидят мюсюлманските си посетители, чиято религия им забранява консумацията на свинско, пише БГНЕС.

От Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел дори излязоха с изявление, в което посочват необходимостта от запазване на свинско месо в столовете на училища и детски градини. Следващата седмица в Бундестага ще се проведе дискусия по темата за свинското в менюто.

ЕС и Русия се спречкаха и на търговското поле

Европейският съюз внесе днес в Световната търговска организация (СТО) иск срещу Русия във връзка със забраната за внос на свинско мес...

"Защитата на малцинствата, включително по религиозни причини, не трябва да означава, че мнозинството ще бъде ограничено в свободата си на избор”, заявиха депутатите.

"Ние сме за здравословна и балансирана храна. В нашата култура свинското месо присъства на масата. Никого не принуждаваме, но не искаме ситуация, в която по-голяма част от хората ще трябва да се откажат от част от храната си”, казаха от партията на Меркел.

Дебатът се прехвърли и в социалните мрежи. Местните медии припомнят, че „Зелените” преди последните избори се опитаха да въведат „вегетариански ден” в заведенията, което не се посрещна с ентусиазъм в Германия, чиито жители годишно изяждат по 60 килограма месо, 38, 2 от които свинско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа