Две руски подводници близо до границата на Латвия

15492
Две руски подводници близо до границата на Латвия
Снимка: Getty Images/Guliver

Близо до границата на Латвия са били забелязани две руски подводници, съобщиха националните въоръжени сили на балтийската република. "Близо до латвийската изключителна икономическа зона са засечени две руски подводни лодки от клас "Кило" и хидрографски кораб ГС-403", се казва в съобщението.

Първо е била засечена първата подводница на разстояние 27 морски мили от границата на териториалните води на Латвия. Малко след това на разстояние 30 мили са засечени втората подводница и хидрографският съд.

В очакване на Путин

Президентът на Русия Владимир Путин в момента провежда лечение при австрийски ортопед, който е дошъл в Москва, пише Kurier. По данни на...

В началото на миналата седмица въоръжените сили на балтийската република съобщиха, че са били вдигнати изтребители на НАТО от ВВС базата на Латвия в Шяуляй, за да имат готовност да прихванат руски самолет Ил-78, извършващ полет над неутрални води в Балтийско море близо до латвийската граница.

В края на седмицата корабът на руския военен флот "Сообразительный" бе забелязан в латвийската изключителна икономическа зона на разстояние 3.3 морски мили от териториалните води на Латвия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа