Путин е наредил пълна бойна готовност на Северния флот

21927
Путин е наредил пълна бойна готовност на Северния флот
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският президент Владимир Путин e наредил да се приведат в пълна бойна готовност Северният флот и отделни съединения на Въздушнодесантните войски и Западният военен окръг в рамките на внезапна проверка. Това съобщи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

В започната днес от 08.00 часа московско време проверка на бойната готовност участват 40 хиляди военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораби, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери. Специално ще бъде увеличена бойната готовност на руските части войските на Нова земя и земята Франц-Йосиф.

В очакване на Путин

Президентът на Русия Владимир Путин в момента провежда лечение при австрийски ортопед, който е дошъл в Москва, пише Kurier. По данни на...

Практиката на внезапните проверки е въведена с идването на министъра на отбраната Сергей Шойгу. Първата такава проверка се състоя на 19 февруари 2013 година. В нея взеха участие около 7 хил. военнослужещи и няколкостотин единици военна техника и около 40 летателни машини.Първата внезапна проверка за 2015 година се проведе в Ракетните войски на Русия със стратегическа цел.

Относно високата ефективност на тези проверки нееднократно се изказваше и самият Путин. През юни 2014 година той подчерта, че "практиката на задължителните проверки на готовността на частите на всички видове войски, вкл. и миротворческите, задължително ще продължи".

Припомняме, че според слухове в социалните мрежи от този уикенд (14-15 март) точно Шойгу е начело на Русия след преврат. Освен това, преди две седмици Кипър позволи на Русия да използва базите на островната държава в рамките на "антитерористично" учение.

В петък, 13 март, флотската бойна група SNMG2 на НАТО, която мина и през Варна, акостира в румънския град Констанца. Шестте бойни кораба са на съвместно учение в Черно море с турски, български и румънски сили. От наша страна участие взе фрегатата "Дръзкий".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа