Един милион подкрепиха петицията за отмяна на Brexit

1827
Един милион подкрепиха петицията за отмяна на Brexit
Снимка: iStock

Подкрепата за петицията, наречена "Отменете член 50", която призовава за прекратяване на Brexit, събра един милион подписа.

Парламентарният уебсайт непрекъснато се сриваше след като 2 000 души на секунда са се опитвали да изразят подкрепата си. "Правителството многократно заявява, че излизането от ЕС е" волята на народа", написа организаторката на петицията Маргарет Ан Георгиаду.

Колко ще изгуби България при Brexit без сделка?

Почти 3 години след вота за излизането на Великобритания от Европейския съюз все още не е ясно как ще се случи Brexit. Но едно е сигурн...

„Трябва да сложим край на това твърдение, като докажем силата на публичната подкрепа сега, за да останем в ЕС. Второ гласуване на хората може да не се случи - затова гласувайте сега", добави тя.

От Комисията по петициите в парламента, заявиха, че степента на подкрепа е най-високата, с която уебсайтът някога е трябвало да се справи. В 12.45 ч. Комисията заяви, че между 80 000 и 100 000 души се опитват едновременно да видят страницата на петицията.

Петицията за първи път се появи на уебсайта на правителството през февруари, но не получи особено внимание до вчера вечерта. Изглежда, че интересът се е повишил след изявлението на Тереза Май от Даунинг стрийт, в което тя обвини депутатите, че сегашната им пасивност заплашва да изхвърли Великобритания от ЕС без споразумение за оттегляне за малко повече от седмица.

Въпреки рекордния интерес към петицията през последните 24 часа, висши правителствени служитело вече опитаха да омаловажат значението ѝ.

Макрон заплаши Великобритания заради отхвърлената сделка за Brexit

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон предупреди, че ако при гласуването следващата седмица британските депутати отхвърлят отново ...

Петицията трябва да бъде гласувана от парламента, ако премине прага от 100 000 подписа. Случилото се е в момент, когато премиерът е в Брюксел, за да поиска от ЕС отлагане на датата на Brexit до следващия петък.

Министърът на външните работи Джереми Хънт заяви пред BBC Radio 4, че отмяната на член 50 е възможна, но "е много малко вероятна". През декември Европейският съд постанови, че Обединеното кралство може едностранно да отмени член 50 от Договора за Европейския съюз. Това означава, че Обединеното кралство може да реши да остане в ЕС без съгласието на 27-те други държави-членки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Беларус също реши да тръгне по пътя на войната: Излиза от ключов договор

Популярна обида срещу Путин ехти в Грузия заради закон по руски модел (ВИДЕО)

Без мнозинство: Консерваторите в Хърватия спечелиха изборите

"Луфтханза" все още няма да лети до Иран и Ливан

ЕС налага нови санкции на Иран

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа