ЕНП: Страните, които не защитават границите на ЕС, трябва да бъдат наказвани

3982
ЕНП: Страните, които не защитават границите на ЕС, трябва да бъдат наказвани
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейската народна партия (ЕНП) на своя конгрес, провел се в Мадрид, призова страните-членки на ЕС да засилят защитата на своите външни граници и да въвеждат ограничителни процедури към тези страни, които не изпълняват своите задължения по защитата им, предаде РИА Новости.

„ЕС трябва да усили контрола върху външните си граници в Средиземно и Егейско море, както и на Балканите, за да предотврати незаконното преминаване. Страните-членки на ЕС трябва да предприемат срочни мерки за защита на външните граници на ЕС, да проверява хората, които пресичат границите“, пише в резолюцията, приета по време на конгреса на партията.

Над 12 600 бежанци са влезли в Словения за 24 часа

Над 12 600 имигранти са пристигнали в Словения през последните 24 часа, съобщи словенската полиция, което е рекорд, превишаващ дори и...

ЕНП поиска и тотално преразглеждане на Дъблинското споразумение, тъй като то е незащитимо. Нещо повече - най-голямата европейска партия иска и преразглеждане на Женевската конвенция. Партията иска и разполагането на "горещи точки" извън европейските граници - по възможност в арабски държави. В резолюцията пише, че трябва да се разкриват "безопасни зони" за прием на бежанци в трети страни, дори в "страната по произход".

Освен това също пише, че „Европейската комисия трябва да започне ограничителни процедури по отношение на тези страни-членки, които не изпълняват своите задължения по външните граници на Съюза – бездействието им в крайна сметка поставят под заплаха Шенгенските споразумения“.

ЕПН призова да се ускори процедурата за получаване на убежище, да се съдейства в политиката в областта на завръщането на бежанци.

Според партията „ЕС е длъжен да оказва на страните-членки финансова помощ, но също и помощ под формата на сътрудници и оборудване на съответните гранични агенции на ЕС“.

Напрежението на словенско - хърватската граница расте

Поради огромния прилив от мигранти положението на границата между Словения и Австрия излезе извън контрол. Малко преди 20.00 часа ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа