ЕС унижава новите страни-членки, смята Унгария

4388
ЕС унижава новите страни-членки, смята Унгария
Снимка: Gettyimages

Унгарското правителство внесе проекто-закон, който на практика ще означава, че властите в Будапеща ще "запечатат правно границата" със Сърбия, след построяването на стената по 175-км граница.

Държавният секретар в Министерството на правосъдието на Унгария Роберт Репаши каза, че новият закон е насочен срещу търговията с хора, а регистрацията на имигрантите ще бъде по-ефикасна и по-бърза.

Говорителят на управляващата парламентарна група от Фидес Бенце Тужон каза от своя страна, че новият закон ще криминализира незаконното влизане в страната и ощетяването на граничните заграждения. Ще има строги наказания за търговците на хора, подчерта още той.

Началникът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан Янош Лазар съобщи, че правителството е поискало допълнително средства от Европейския съюз за справяне с най-голямата бежанска криза след края на Втората световна война.

"ЕС раздава средствата за защита на границите по един унизителен начин. Старите държави-членки отнеха парите от новите държави-членки", каза Янош Лазар пред унгарското издание "Маджар хирлап".

От началото на годината в Унгария над 100 000 души потърсиха убежище в страната. В началото на месец юли властите в Будапеща взеха решение за изграждането на стена по 175-км граница със Сърбия. Строителството трябва да приключи в края на този месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа