ЕС вероятно няма да налага нови санкции на Русия тази седмица

12166
ЕС вероятно няма да налага нови санкции на Русия тази седмица
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-вероятно на тазседмичната среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз няма да бъдат наложени нови санкции на Русия заради конфликта в Украйна. Информацията предаде Асошиейтед прес, като се позова на ротационния председател на ЕС, Латвия.

Причината е, че като цяло постигнатото през февруари споразумение от Минск за спиране на огъня в Източна Украйна се спазва.

Русия няма да върне Крим независимо от санкциите

Русия заяви, че няма да върне полуостров Крим на Украйна, независимо от предупрежденията на САЩ и ЕС, че санкциите срещу Москва зарад...

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевич посочи днес, че не очаква да "има дискусия за нови санкции, нито каквито и да било решения" на срещата на върха на ЕС в четвъртък.

"Първите части от Минското споразумение са прилагат", каза министърът. Той направи днешните изказвания, след като председателства последната подготвителна среща на високо равнище преди Европейския съвет, заседанието на Съвета на ЕС по общи въпроси, предаде БТА.

ЕС въведе визови ограничения и замразявания на активи срещу 150 физически лица - в това число срещу високопоставени руснаци, както и срещу 37 юридически лица, като банки и бунтовнически организации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа