Евродепутатите приеха обновени правила за вътрешните транспортни операции в други държави от ЕС

1334
Евродепутатите приеха обновени правила за вътрешните транспортни операции в други държави от ЕС
Снимка: Getty images/Guliver

Нови разпоредби за справяне с т.нар. фирми „пощенски кутии“, подобряване прилагането на правилата за каботаж и борба с измамите в автомобилния транспорт бяха приети от Комисията по транспорт в четвъртък, съобщават от пресслужбата на ЕП.

Евродепутатите от Комисията по транспорт приеха измененията по докладите за каботаж и достъп до професията на автомобилен превозвач с 27 гласа „за“ срещу 21 гласа „против“, като отхвърлиха внесените изменения по докладите относно времето за почивка на шофьорите и за командированите шофьори.

Полският премиер обвини ЕС в дискриминация и подкрепи Салвини

Критики към политиката на ЕС отправи полският премиер Матеуш Моравецки. Той призна, че неговото правителство споделя много общи виждани...

Евродепутатите искат фирмите да имат право да извършват неограничен брой доставки в други държави на ЕС в рамките на 3 дни след трансгранична доставка. Сегашните правила позволяват три операции в рамките на 7 дни.

С цел предотвратяване на непрекъснатия каботаж след този период няма да бъде позволено на камионите да извършват нови каботажни операции в същата държава в рамките на два дни и половина, след като са се върнали в държавата, в която е седалището им.

Превозните средства ще трябва да извършват товаренето и разтоварването веднъж на четири седмици в държавата членка, в която са регистрирани, отбелязват евродепутатите.

С цел решаване на проблема с фирмите „пощенски кутии“ дружествата за автомобилен превоз ще трябва да предоставят доказателства за извършване на значителна дейност в държавата членка, в която са регистрирани.

"Евростат": Рекордно ниски са нивата на безработица в ЕС

Нивата на безработица през ноември 2018 г. са били рекордно ниски и в ЕС, и в еврозоната. Това съобщиха от "Евростат" в сряда. Според ...

Поради увеличаването на броя фирми, които използват леки търговски превозни средства (ЛТПС), евродепутатите предложиха тези фирми, които използват лекотоварни автомобили над 2,4 тона за международен превоз, също да следват правилата на ЕС за достъп до професията на автомобилен превозвач, за да се избегне изкривяване на пазара.

Евродепутатите искат електронни документи и цифровите технологии да се използват по-ефективно, за да се облекчи тежестта над шофьорите и да се намали времето за проверка на пътищата. Националните власти следва да засилят трансграничното сътрудничество, за да помогнат за идентифицирането и насочването към компании с лоша история, като същевременно се намали броят на случайните проверки на операторите, спазващи закона.

Членовете на Комисията по транспорт искат също така държавите членки да предвидят санкции срещу изпращачи, спедитори, изпълнители и подизпълнители, когато те знаят или трябва да знаят, че транспортните оператори нарушават закона.

Координаторите на Комисията по транспорт ще обсъдят следващите стъпки по трите предложения от Пакета за мобилност на следващата среща на координаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа