Фарадж предлага Гергьовден да стане неработен ден в Англия

1669
Фарадж предлага Гергьовден да стане неработен ден в Англия
Снимка: Getty Images / Guliver

Найджъл Фарадж - лидерът на Партията за независимостта на Великобритания, заяви, че празнуваният днес в Англия Гергьовден трябва да стане неработен ден, защото страната ще може да си позволи допълнителен празник, ако напусне Европейския съюз, пише The Daily Express.

Той посети лондонския „Лийдън Хол“, където традиционно се ознаменува празникът, за да напомни призива на партията, че в Англия денят трябва да бъде неработен.

Фарадж призова Гърция да се откаже от еврото

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж скочи в защита на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Европейския парламент...

„Има ясно отчетливо надигане на шотландската идентичност, както и такава в Уелс. Денят на св. Патрик се празнува по целия свят. Англия изостава. Всичките четири части на страната трябва да отбелязват това какви са“, заяви Фарадж докато надигаше халба бира и развявайки английското знаме. „Не е ли време и Англия да има „свой“ ден за празнуване?“, добави той.

Според изчисленията всеки неработен ден струва на икономиката на страната 2.3 милиарда лири, но част от тези разходи се уравновесяват от увеличаващите се разходи за свободно време. „Искам да гласуваме за „Брекзит“, за да станем толкова богати, че да си позволим още един неработен ден“, заями Фарадж.

Партията му вече предложи празникът на светеца-покровител на Уелс св. Дейвид да бъде празнуван там като неработен ден. Денят на св. Патрик е неработен ден в Северна Ирландия. В Шотландия денят на св. Андрей на 30 ноември е частично неработен. Англия и Уелс имат по-малко неработни дни от която и да е друга страна в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com