Франсоа Оланд: Великобритания да започне процедурата за напускане на ЕС

3958
Франсоа Оланд: Великобритания да започне процедурата за напускане на ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският президент Франсоа Оланд призова Великобритания да започне процедурата за напускане на Европейския съюз, колкото е възможно по-скоро.

„Британците решиха да напуснат ЕС. Това е един болезнен избор, който уважавам. Франция ще продължи да работи с тази приятелска страна. Нашите тесни връзки ще бъдат запазени. Британският избор поставя ЕС в трудна ситуация и трябва да се имат предвид тези недостатъци... Народите очакват ЕС да препотвърди ценностите си – за свобода, за толерантност и мир“, заяви Оланд.

Юнкер към британците: Вън е вън

Британските политици и гласоподаватели трябва да знаят, че след референдума за членство в ЕС няма да има каквито и да било преговори. В...

Според него укрепването на еврозоната и демократичното управление е необходимост. „ЕС трябва да бъде възприеман и контролиран от гражданите. В понеделник заминавам за Берлин, където с Меркел ще обсъдим нещата, които трябва да бъдат направени преди Европейския съвет във вторник“, каза още Оланд, предава в. Mond.

"Решението на Великобритания да напусне Евросъюза „не означава началото на края“ на ЕС". Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на пресконференция в Брюксел.

ЕС се надява, че Великобритания ще „остане в бъдеще негов близък партньор“, каза той.

Председателят на ЕК е опечален от резултатите от референдума, но подчерта, че решението на народа трябва да бъде уважено.

"Бъдещите отношение на Европейския съюз и Великобритания трябва да се градят на партньорства основа". Това заяви федералният канцлер Ангела Меркел, която изрази съжаление от решението на британците да напуснат ЕС.

Оланд допуска поетапна отмяна на санкциите срещу Русия

Френският президент Франсоа Оланд допуска постепенната отмяна на санкциите, наложени на Русия, но само в случай, че тя изпълни Минските...

Тя заяви, че е поканила председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателя на Евросъвета Доналд Туск и италианския премиер Матео Ренци в Берлин. Разговорите ще се проведат на 27 юни, пише ТАСС.

„Брекзит“ е вътрешен проблем на Великобритания, но той влияе на световната икономика и това на нас не ни харесва. Това заяви руският министър-председател Дмитрий Медведев.

„Необходимо е да се анализират последиците от „Брекзит“. Правителството ще вземе решения за мерки в подкрепа на националната икономика“, обеща той.

По-рано от министерствата на финансите и енергетиката обявиха за възможните негативни влияние върху руската икономика във връзка с решението на британците да напуснат Европейския съюз.

51,9% от британците гласуваха за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, а 48,1% се обявиха срещу това.

Юнкер предупреди Ердоган "да помисли пак" преди да се отказва от сделката за мигрантите

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди турския президент Реджеп Ердоган „да си помисли втори път&ldquo...

Общо 17,4 млн. души са предпочели излизането от ЕС, за сметка на 16,1 млн., които са за оставането в общността, припомня БГНЕС.

"С един замах беше унищожена тази икономическа и външна политика, която беше разработвана и въплъщавана в живота почти половин век. Политическата система се оказа пречупена в резултат на бунт срещу елита. Обединеното кралство се разедини, а Англия се оказа разделена на големи градове и слединдустриална провинция. Гласуване против глобализацията. Решение, отслабващо Европа и Запада. Политическо земетресение. Всички тези изказвания са твърде сдържани", отбелязва още днес авторитетният вестник The Financial Times.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа