Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Германските лекари са се запознали със състоянието на Навални

21 август 2020, 15:46 часа • 3358 прочитания

Германските лекари, пристигнали в Омск, са били допуснати да видят опозиционера Алексей Навални и да се запознаят със състоянието му, съобщи главният лекар на градската спешна болница Александър Мураховски.

„Поканихме и немските специалисти, които пристигнаха в Омск в реанимационен самолет, така че в нашата клиника те се запознаха със състоянието на пациента, с резултатите от изследванията“, каза той.

Мураховски подчерта, че местните лекари правят всичко възможно, за да стабилизират състоянието на Навални заедно с колегите си от Москва.

По-рано днес стана ясно, че руските лекари смятат, че основната диагноза на опозиционера, хоспитализиран в Омск, е „метаболитни нарушения“. Главният лекар на болницата поясни, че пациентът има въглехидратен дисбаланс. Според него това предизвика рязък спад на кръвната захар.

Алексей Навални беше приет в болницата на 20 август, след като се почувства неразположен по време на полет от Томск до Москва. Екипажът спешно кацна в Омск, където опозиционерът беше хоспитализиран с линейка до отделението за токсична интензивна терапия на спешна болница №1. Той е в тежко състояние.

Вижте още:

От болницата в Омск: Навални не е бил отровен

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес