Хиляди студенти протестираха срещу готвени от премиера на Италия реформи

17867
Хиляди студенти протестираха срещу готвени от премиера на Италия реформи
Снимка: Getty Images/Guliver

Около 80 хиляди студенти - по данни на организаторите, са излезли на улиците и площадите на различни градове в Италия в знак на протест. Те са недоволни от реформите в областите на образованието и трудовото законодателство, предложени от правителството на Матео Ренци, пише а Corriere della Sera.

Протестните акции се провеждат в Рим, Милано, Палермо, Бари, Перуджа и други градове. В столицата са се провели три студентски шествия.

Ренци към Путин: Внимавай, ще има последствия

Разполагането на руски военни в Украйна е неприемлива ескалация, която ще доведе до много сериозни последствия. Така се обърна премиеръ...

Като цяло демонстрациите са протекли мирно, въпреки няколко дребни инцидента в различни градове, информира агенция "Фокус".

В началото на септември премиерът на Италия Матео Ренци представи своята програма за следващите три години, наречена „Хиляда дни”. По неговите думи в края на този период „Италия ще се превърне в страна в която е лесно да се инвестира”.

Според документа правителството на Ренци възнамерява да промени трудовото законодателство на страната по германски модел. Освен това до края на 2017 година трябва да бъдат проведени съдебна и образователна реформи, както и промени в законодателството по отношение на чуждите инвестиции и предприемаческата дейност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа