И автомобилните гуми може да бъдат обложени с акциз в Русия

2644
И автомобилните гуми може да бъдат обложени с акциз в Русия
Снимка: Thinkstock

Автомобилните гуми може да станат акцизна стока в Русия. Сега се обсъждат само три позиции палмовото масло, газираните напитки и гумите, съобщава на РБК правителствен чиновник.

В условия на икономическа криза, когато продажбите на нови автомобили се съкращават, а покупателната способност на населението пада, въвеждането на акцизите ще доведе до нов ръст на цените и още по-голямо свиване на пазара, предупреждава председателят на руската асоциация на производители на гуми Андрей Пантюхов.

В Русия също обмислят данък "вредни храни"

Руското правителство планира да разшири списъка на акцизните стоки, които съдържат палмово масло. В обсега на възможната финансова атак...

В петък (5 февруари) вестник "Ведомости" съобщи, че руското правителство планира да разшири списъка на акцизните стоки, които съдържат палмово масло. В обсега на възможната финансова атака са и газираните напитки. Според вестника, обсъдено е въвеждането на акцизите върху цяла редица "вредни стоки".

"Възможен е и друг подход: да се наложи акциз само върху захарта и палмовото масло, което автоматично ще повиши цените на всички продукти с високо съдържание на захар и мазнини и по този ще намали потреблението им", каза източникът на вестника.

Сега в Русия акциз се налага на алкохола и някои видове продукти със съдържание на спирт. Акциз се плаща и за тютюна, автомобилното и авиационното гориво, моторните масла, леките автомобили и мощните мотоциклети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com